Project

Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang Tilburg – Studio architectuurMAKEN

Architectuur

De Nieuwe Herdgang is een plek waar je het omliggende landschap kunt overzien, maar ook een plek om elkaar te ontmoeten, in het gras te liggen, van de helling af te sleeën in de winter en om in de zomer naar een film te kijken in de buitenlucht. De iconische sculptuur ziet er vanaf elk punt op de snelweg anders uit en is een iconische toevoeging aan de skyline van Tilburg.

Toelichting door Studio architectuurMAKEN – De uitkijktoren wordt bio-based gebouwd met hernieuwbaar en herbruikbaar materiaal. Het gebruik van hout zorgt voor CO2 opslag, in plaats van CO2 uitstoot. Om de heuvel te creëren wordt grond afgegraven, waar natuurlijke poelen kunnen ontstaan voor flora en fauna.

Dit project is ontstaan uit een prijsvraag voor een uitzichttoren die drie landschappen mentaal met elkaar verbindt, die nu worden doorsneden door snelwegen. De prijsvraag is in 2017 uitgeschreven door Gemeente Tilburg en Stichting CuPuDo.

Lees verder

 

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Tilburg
  • Projecttitel Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang
  • Opdrachtgever Gemeente Tilburg
  • Ontwerpbureau Studio architectuurMAKEN
Reageer op dit artikel