Project

Uitbreiding woonhuis Vrieseweg Dordrecht

Geen categorie

Het was de wens van de opdrachtgever om op de plaats van de bestaande (vervallen) garage een lichte en op de tuin gerichte uitbreiding te realiseren met daarin een grote woonkeuken en fietsenstalling.

Uitbreiding woonhuis Vrieseweg Dordrecht

De bestaande woning uit begin vorige eeuwis gelegen aan de parkachtige omgeving van de Vrieseweg en ligt aanzienlijk hoger dan de grote achtertuin. Door de begane grondvloer van de uitbreiding lager te maken dan die van de woning onstaat een betere relatie met de tuin. De nieuwbouw bestaat uit een gemetselde schijf als afscheiding naar het naastgelegen erf, waarachter een transparante woonkeuken is gerealiseerd. Aan de terraszijde is een doorgaande lange bank ontworpen. Het erkertje – dat zichtbaar is vanuit de bestaande woonkamer – is voorzien van een glazen dak, waardoor de transparantie wordt verstrekt. De uitbreiding is voorzien van grote overstekken, die aansluiten bij die van de woning en de relatie met de tuin versterken.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Vrieseweg 147
  • Plaats Dordrecht
  • Projecttitel Uitbreiding woonhuis Vrieseweg Dordrecht
  • Aannemer Aannemingsbedrijf J.A. de Heer BV
  • Bouwmanagement Bouwkundig Adviesburo Baas BV
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 47
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 42
  • Programma Woonkeuken
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2007
  • Definitief ontwerp 01-11-2007
  • Aanvang bouw 22-11-2011
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau Abrahamse De Kock Architecten BNA
Reageer op dit artikel