Project

Uit hout gesneden kampeerverblijf door Studio Plots

Geen categorie

Op de Urban Campsite op IJburg kunnen campeerders deze zomer overnachten in architectonisch verantwoorde accommodaties. Studio Plots ontwierp een van de verblijfplaatsen. Van buitenaf is het een kubus bestaande uit eenvoudige vurenhouten latten. Binnenin is een paraboolvormige ruimte uitgespaard. Vanaf de matras hebben de gasten zicht op een prachtig lijnenspel, dat speelt met de atmosferische omstandigheden.

Uit hout gesneden kampeerverblijf door Studio Plots

Op de website van Airbnb hebben de eerste gasten hun commentaar achtergelaten. “Inspirerend, hoe er met weinig materiaal magie wordt gecreëerd” en “ een ‘uit hout gesneden’ kathedraal!” zijn slechts enkele lovende recensies. Een stel laat weten dat ze het onderkomen dat Studio Plots ontwierp hadden uitgekozen als locatie om hun trouwdag te vieren.

De ontwerpers van Studio Plots lichten hun ontwerp als volgt toe: “Het ontwerp ‘uit hout gesneden’ maakt een onderscheid tussen twee werelden: de binnen- en de buitenwereld. De strakke buitenvorm staat in contrast met de zachte uitsnede van het intieme interieur. Deze vorm ontstaat door verschillende lengtes van rechte houten latten. Deze structuur is opengewerkt waardoor de zon in een gelijkmatig verloop het interieur verlicht. Ontwaken wordt zo een warme en knusse ervaring.”

Ondertussen is het kampeerverblijf dat Studio Plots ontwierp bijna volledig volgeboekt voor de duur van Urban Campsite. Ook zin om hier een nachtje door te brengen? check de Airbnb-website voor beschikbaarheid. De camping, gelegen naast het levendige stadsstrand Blijburg, is van alle faciliteiten voorzien. Er wordt zelfs gezorgd voor een comfortabel bed en beddengoed.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres IJburg
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Uit hout gesneden kampeerverblijf door Studio Plots
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 22-07-2015
  • Oplevering 05-01-2015
  • Ontwerpbureau Studio Plots
Reageer op dit artikel