Project

Tuinpaviljoen in Voorburg

Geen categorie

Dit paviljoen, ontworpen door BLOOT architecture, wordt gebruikt als werkruimte en als gastenverblijf. Het is vergunningsvrij gebouwd, waardoor er een restrictie was in hoogte en oppervlakte.

Tuinpaviljoen in Voorburg

 

 

Aan de buitenkant is door BLOOT architecture onbehandeld hout toegepast, waardoor in de loop van de tijd het paviljoen zich steeds meer zal voegen naar de omringende tuin. Doordat het paviljoen is los gehouden van het schuurtje, zijn er nieuwe verblijfsruimtes in de tuin ontstaan.De open glazen hoek biedt uitzicht op het groen en laat veel daglicht toe. Door schuifjalozieën kan er meer privacy worden gekregen.

Interieur

Binnen zijn de keuken en de toilet/doucheruimte opgenomen in een gekleurde wand die zich door de positionering van de ramen lost lijkt te maken van de andere wanden. Eén van de andere wanden wordt volledig in beslag genomen door een grote kast. Hierdoor blijft een vrij indeelbare ruimte over, die naar eigen inzicht kan worden ingericht en gebruikt.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Laan van Nieuw Ooseinde 72a
  • Plaats Voorburg
  • Projecttitel Tuinpaviljoen in Voorburg
  • Projectarchitect(en) Tjeerd Bloothoofd
  • Aannemer Lennert Treep, Scheveningen
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 22,6m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 18,37m2
  • Programma kantoorruimte en gastenverblijf
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2010
  • Definitief ontwerp 01-01-2011
  • Aanvang bouw 05-09-2011
  • Oplevering 01-08-2011
  • Bouwsom inclusief installaties (€) € 43.000,- excl btw
  • Opdrachtgever Petera Zaanen, Voorburg
  • Ontwerpbureau BLOOT architecture, Den Haag
Reageer op dit artikel