Project

Traditionele gevel gewikkeld in een witte sluier

Geen categorie

Met de opvallende inzending voor huisvestingsmaatschappij ‘Ons onderdak’ won architectenatelier Vyvey & partners de ontwerpwedstrijd voor een appartementencomplex in het Belgische Ieper. Het project, is een bijzondere combinatie van drie tinten grijze baksteen en witte, soms golvende, ROCKPANEL platen.

Traditionele gevel gewikkeld in een witte sluier

 

Het project oogt relatief klein voor de 12 appartementen die het herbergt. Door de drie kleuren grijze baksteen, krijgt elk deel een eigen uitstraling. Het lijken daardoor drie grote woningen. De witte panelen vormen een soort sluier die om het gebouw valt en daarmee eenheid creëert. We kozen voor wit, wat het gebouw een lichte uitstraling geeft, maar wat bovendien zorgt voor een mooi effect van zon en schaduw op de gevel.”

Eén product, veel toepassingen

Het architectenatelier had verschillende redenen om voor ROCKPANEL te kiezen. “Het materiaal biedt de mogelijkheid om de platen gebogen toe te passen. Dit geeft een grote mate van vrijheid en expressiviteit waardoor zeer fraaie gevelaanzichten kunnen ontstaan. Hierdoor konden we in de achtergevel en bij de trappen in de voorgevel een mooi lijnenspel creëren.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Oude Veurnestraat 49
  • Plaats Ieper
  • Projecttitel Traditionele gevel gewikkeld in een witte sluier
  • Projectarchitect(en) Jan Vyvey
  • Toeleveranciers true
  • Voorlopig ontwerp 09-01-2015
  • Definitief ontwerp 09-01-2015
  • Aanvang bouw 31-10-2014
  • Oplevering 09-01-2015
  • Ontwerpbureau Architectenatelier Vyvey & partners
Reageer op dit artikel