Project

Sverre is een jongetje met een energiestofwisselingsziekte. Hij is 6 jaar en met 20 kilo wordt de mantelzorg fysiek steeds zwaarder. Voor hem is daarom een mogelijkheid gemaakt om op de begane grond te slapen en te baden.

Sverre

Goedkoop adequaat is het toverwoord van de WMO en daarnaast in zeer vaste kaders gedacht. Middels het zorgvuldig uitdenken van ons leefpatroon is niet 27m2 maar slechts 15m2 uitgebreid. Precies bedlengte over de volle breedte van het huis.

In het nieuwe plan is de oorspronkelijke woonrichting gedraaid. De bestaande gevelpui is doorgebroken maar zonder constructieve aanpassingen. De woonkamer is daardoor opgedeeld in twee mooie zitplekken. De slaapkamer grenst aan de tuin, waardoor Sverre daar, door het vele glas, heerlijk van kan genieten. Het bed is op twee verschillende manieren te plaatsen.

De badkamer heeft de vorm van een soort badstee. Daardoor is een minimaal oppervlak nodig voor een half uur per 2 dagen. In het plan zijn 2 paneelwanden opgenomen. De ene sluit de slaapkamer af als Sverre overdag of ’s avonds gaat slapen. De andere sluit een ruimte af als er gebadderd wordt en er een stukje privacy nodig is. Staan ze open dan horen Sverre’s ruimtes gewoon bij het woonoppervlak.

Voor alle voeding, luiers, medicijnen en hulpmiddelen is middels diverse kasten op een mooie en praktische manier voor veel bergruimte gezorgd. Grijs en wittintengeven de hele woning rust. En Sverre zorgt daarbinnen wel voor kleur.

 

Ontwerp en realisatie

  • Adres Hof van Brussel 3
  • Plaats Doetinchem
  • Projecttitel Sverre
  • Projectarchitect(en) Peter Masselink
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 17-07-2015
  • Definitief ontwerp 17-07-2015
  • Aanvang bouw 21-08-2015
  • Oplevering 17-07-2015
  • Opdrachtgever Sverre Masselink
  • Ontwerpbureau Peter Masselink, architect avb bna
Reageer op dit artikel