Project

Surfmuseum in Biarritz (FR)

Geen categorie

In Biarritz is het Cité De L’océan Et Du Surf opgeleverd. Het gebouw, ook wel bekend als het Surfmuseum, is bedoeld om bewustzijn te creëren over de zee en haar betekenis voor de maatschappij, de wetenschap en het milieu. Het ontwerp is gemaakt door Steven Holl en de Braziliaanse kunstenaar en architect solange fabião. Het museum wordt op 25 juni officieel geopend.

Surfmuseum in Biarritz (FR)

Het ontwerp door Steven Holl Architects omvat een museumgebouw, tentoonstellingsruimtes en een plaza dat doorloopt over het dak. Het complex maakt onderdeel uit van een masterplan dat doorloopt tot aan de kustlijn. Door een aantal hoge volumes te relateren aan een formatie uitstekende rotsen in het water, wordt zelfs een visuele verbinding tot in de zee gerealiseerd.

Verzamelpunt

Het bouwvolume is bedoeld als verzamelpunt, open naar de lucht en de zee, met de horizon in de verte. De zogenoemde “place de l’Ocean”, met zijn gekromde dakvorm, definieert de sfeer in de centrale tentoonstellingsruimte, maar geeft het bovengelegen plein ook de sfeer van een versteend golflandschap.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Biarritz
  • Projecttitel Surfmuseum in Biarritz (FR)
  • Projectarchitect(en) Solange Fabiao, Steven Holl, Rodolfo Dias
  • Adviseur akoestiek AVEL Acoustique
  • Aannemer Faura Silva, Sud-Ouest Batiment
  • Bouwmanagement Betec & Vinci Construction Marseille
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 3800 m2
  • Programma Museum
  • Voorlopig ontwerp 01-05-2005
  • Definitief ontwerp 01-06-2006
  • Aanvang bouw 20-05-2011
  • Oplevering 01-05-2011
  • Opdrachtgever SNC Biarritz Ocean
  • Ontwerpbureau Steven Holl Architects, New York
Reageer op dit artikel