Linked Hybrid in Beijing door Steven Holl Architects

Vanuit de westerse wereld wordt veel kritiek geuit op China’s consumptie van grondstoffen. Minder aandacht is er voor het feit dat in China veel innovaties plaatsvinden die een nieuwe manier van bouwen aanmoedigen. Met de Linked Hybrid in Beijing toont Steven Holl Architects aan dat klimatologische, economische en sociale duurzaamheid zijn te verenigen binnen een totaalconcept.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Modern Green Development, Beijing

  • Oplevering

    23-09-2009

  • Programma

    750 appartementen, openbare tuin, commerciële ruimtes, hotel, bioscoop, kleuterschool, Montessori school, ondergrondse parkeergarage

  • Adviseur installaties

    Transsolar; Beijing Capital Engineering Architecture Design Co.; Cosentini Associates

  • Aannemer

    Hoofdaannemer Beijing Construction Engineering Group

  • Interieurarchitect

    Steven Holl Architects; China National Decoration Co.

  • Landschapsarchitect

    Landschapsarchitect Steven Holl Architects; EDAW Beijing TSLD

  • Bouwmanagement

    Adviseur constructie Guy Nordenson and Associates; China Academy of Building Research

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    Vloeroppervlakte 220.000 m3

  • Voorlopig ontwerp

    23-09-2009

  • Definitief ontwerp

    23-09-2009

  • Aanvang bouw

    01-05-2009