Project

Shoesme hoofdkantoor heeft twee gezichten – Joris Verhoeven Architectuur

Geen categorie

Op het eerste oog lijkt de straatgevel van het nieuwe hoofdkantoor van Shoesme er al lang te staan. Wie beter kijkt ziet aan details dat de klassieke gevel volledig nieuw is, maar zich goed voegt in het Tilburgse straatbeeld. De achtergevel, waarin de hoofdentree is gelegen, is veel moderner en representeert hiermee de hedendaagse kinderschoenen fabrikant. Joris Verhoeven realiseert hiermee een gebouw met twee gezichten.

Shoesme hoofdkantoor heeft twee gezichten – Joris Verhoeven Architectuur

De details in de nieuwe straatgevel vertellen op subtiele wijze wat over de gebruiker van het pand. In de sluitstenen staat het logo van het bedrijf, naast de voordeur is een extra kinderschoenenschraper in de plint geplaatst. De klassieke bakstenen gevel met pannendak onttrekt zich door de vanzelfsprekendheid aan de aandacht.

  

Modern imago

Een strekmetalen uitbouw aan de achterzijde representeert het moderne imago. Deze opgetilde ‘schoenendoos’ markeert de hoofdentree.  “Het vertelt het verhaal van omgaan met materialisering, gelaagdheid en plasticiteit. Het gebouw verandert van gesloten naar open, afhankelijk van de gevel en het moment van de dag. Als het donker wordt verandert de schoenendoos bijvoorbeeld in een kijkdoos”, aldus Joris Verhoeven Architectuur.

 

Hybride

Het ontwerp is het resultaat van de samenwerking tussen architect Joris Verhoeven en designer Teun Fleskens. In het interieur wordt het hybride karakter van het ontwerp zichtbaar. In de grote kap met eikenhouten spanten zit aan de voorzijde een klassieke dakkapel, terwijl deze aan de achterzijde overgaat in een volledig verglaasde gevel. In de kozijnloze glazen tussenwanden zijn houten deuren en posten geplaatst.

  

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Trouwlaan 3
  • Plaats Tilburg
  • Projecttitel Shoesme hoofdkantoor heeft twee gezichten – Joris Verhoeven Architectuur
  • Projectarchitect(en) Joris Verhoeven
  • Aannemer Bouwbedrijf J. Coolen
  • Interieurarchitect Studio Teun Fleskens
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 20-07-2016
  • Oplevering 01-01-2016
  • Opdrachtgever Shoesme
  • Ontwerpbureau Joris Verhoeven Architectuur
Reageer op dit artikel