Project

Project _x0027_t Zicht, Leusden

Geen categorie

Met hun spraakmakende ontwerp van ’t Zicht werd ONB architecten geselecteerd voor de realisatie van twee gebouwen met 50 appartementen aan de uiterste noordrand van Leusden. In september 2013 is het gebouw opgeleverd en zijn alle appartementen bewoond. Het zijn gebouwen die herinneren aan de -bijna niet meer zichtbare- historie van Leusden.

Project _x0027_t Zicht, Leusden

Natuurlijke vormen met een knipoog naar het verleden

“Onze eerste intuïtie voor deze unieke plek aan de rand van Leusden was: wij maken twee vriendelijke gebouwen die zicht geven op het landschap. Geen abstracte objecten, maar gebouwen met zeggingskracht die passen bij het land en de bewoners van Leusden.

De bonte luiken op de voorgevel dragen de kleuren van wapenschilden uit de streek, de dakvorm doet denken aan de schaapskooien die hier ooit stonden. De gekartelde panelen van ROCKPANEL leggen de link naar de gezaagde, gepotdekselde houten planken van vroegere boerderijen.

Gevelbekleding in een modern jasje

Bij zijn ontwerp koos architect Lars Zwart voor duurzame gevelbekleding van ROCKPANEL.

De gemakkelijke verwerkbaarheid van ROCKPANEL plaatmateriaal maakte het mogelijk om de gevel te voorzien van gekartelde panelen. Dankzij het weerbestendige karakter en ongevoeligheid voor vocht was het niet noodzakelijk de plaatranden te beschermen. ROCKPANEL is dus verwerkbaar als hout maar tevens zo duurzaam als steen. Deze eigenschappen dragen ertoe bij dat ROCKPANEL gevelbekleding een korte installatietijd kent en dus ook nog eens kostenefficiënt is.

“Door het gebruik van ROCKPANEL konden we warm witte en onderhoudsvrije gevels creëren, die een moderne vertaling zijn van de gepotdekselde houten gevels van oude, karakteristieke boerderijen uit de streek”, aldus Architect Lars Zwart.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres - -
  • Plaats Leusden
  • Projecttitel Project _x0027_t Zicht, Leusden
  • Projectarchitect(en) Lars Zwart
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 05-06-2014
  • Ontwerpbureau op ten noort blijdenstein Architecten & Adviseurs
Reageer op dit artikel