Project

Particulier Opdrachtgeverschap te Amsterdam door JAM* architecten

Geen categorie

Naast utiliteitsbouw, infrastructuur, stedenbouw en onderzoek, werkt JAM* architecten ook aan woningen en interieuropgaven. Twee particuliere initiatieven heeft JAM* architecten recent opgeleverd in Amsterdam. Eén privaat woonhuis op het Kleine Rieteiland op IJburg en een CPO-project voor bewonersgroep ‘Dappere Maurits’.

Particulier Opdrachtgeverschap te Amsterdam door JAM* architecten
IJburg 0068

 

Villa Vollebregt op IJburg staat in een aaneengesloten rij achter een hoge, door stedenbouwkundige voorschriften gedicteerde tuinmuur. Naar de straat toe is het gebouw donker en gesloten, aan de binnenzijde – door de patio’s en lichthoven – open en rijkelijk voorzien van daglicht. De achterzijde is geheel open met vrij opzicht op het Diemerpark.
‘Dappere Maurits’ huisvest vijf gezinnen in een voormalig gebouw van woningcorporatie De Key met voorheen twaalf kleine huurwoningen aan de Mauritskade (Dapperbuurt). De corporatie had het initiatief genomen tot dit Collectief Particulier Opdrachtgeverschap-project. Alle woningen zijn uniek en op maat gemaakt voor de nieuwe bewoners. Door collectief te werk te gaan bij de vervanging van de fundering, herstel van gevels en dak en aanpassing van het casco, hebben de bewoners voor een hele goede prijs een ruime woning – geheel naar eigen wens – centraal in de stad weten te realiseren.

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Particulier Opdrachtgeverschap te Amsterdam door JAM* architecten
  • Projectarchitect(en) ir. Jeroen Mensink, ir. Arjen Zaal
  • Voorlopig ontwerp 17-01-2011
  • Definitief ontwerp 17-01-2011
  • Aanvang bouw 10-12-2010
  • Oplevering 17-01-2011
  • Ontwerpbureau JAM* architecten bv
Reageer op dit artikel