Project

OLVG Politheek

Geen categorie

De nieuwe poliklinische apotheek van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is geopend sinds 25 maart 2013. Deze moderne apotheek verstrekt geneesmiddelen en hulpmiddelen aan iedereen; aan patiënten die een afspraak hebben op de polikliniek of patiënten die na een ziekenhuisopname weer naar huis gaan, maar ook aan bezoekers, buurtbewoners en medewerkers van het OLVG.

OLVG Politheek

EGM architecten ontwierp deze moderne apotheek met een open klantvriendelijke uitstraling en een super efficiënte backoffice.De rondlopende displaywand met zelfzorgmiddelen en huidverzorgingsproducten vormt een duidelijke scheiding tussen front- en backoffice, waarbij de doorgang precies zicht biedt op de uitgifte robot voor geneesmiddelen. Hierdoor hebben klanten een goed zicht op de producten, waarbij het hightech karakter van een robot bijdraagt aan het betrouwbare imago van de poliklinische apotheek. 

In de wand zijn uitgifte vakjes opgenomen, zodat de bestelde medicijnen via een robot direct voor de baliemedewerker beschikbaar zijn. Een klant hoeft daardoor niet onnodig te wachten. Er is ruimte gecreëerd om te zitten en er zijn plekken voorzien waar privacygevoelige gesprekken kunnen worden gevoerd. Het interieurontwerp bevat lichte kleuren en afgeronde vormen. De combinatie van een wit Corian balieblad, moderne houtprints en een plafond van groene double satin acrylaatplaat, zorgt voor een moderne winkelbeleving. Speciale aandacht is besteed aan vriendelijke, duurzame verlichting in de vorm van indirecte LED-armaturen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Oosterpark 9
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel OLVG Politheek
  • Projectarchitect(en) EGM architecten
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 30-10-2013
  • Ontwerpbureau EGM architecten
Reageer op dit artikel