Project

Nuon hoofdkantoor in Amsterdam

Geen categorie

In september 2012 kreeg het bureau Heyligergs D+P de opdracht een nieuw interieur te ontwerpen voor het hoofdkantoor van Nuon. Vie een Europese aanbesteding verworven zij het project wat ze binnen exact 15 maanden hebben weten te realiseren. Het ontwerp is gericht op het ‘nieuwe werken’ en ‘het werken van NU’ en biedt plaats aan 2100 FTE’s.

Nuon hoofdkantoor in Amsterdam

 

 

Het ontwerp beslaat 27.500 m2, verdeeld over zes bouwlagen. Tijdens de renovatie van het gebouw is behoudens het beton skelet zowel het exterieur als het interieur volledig vernieuwd. Over verscheidene verdiepingen van het gebouw zijn vides aangebracht en de zesde verdieping is geheel nieuw toegevoegd. Zowel het duurzame ontwerp voor exterieur als interieur zijn BREEAM Very Good gecertificeerd, wat qua interieur opmerkelijk is, omdat BREEAM nog niet ingericht is op nieuwe werkplekconcepten als het ‘nieuwe werken’

Het gebouw is van origine erg langgerekt, dus om diversiteit en oriëntatie te creëren zijn de zes Energy Sources van Nuon als uitgangspunt genomen voor het ontwerp van het interieur. Elke source is uitgewerkt tot een deelontwerp die door de specifieke ontwerponderdelen zorgen voor diversiteit en gebouworiëntatie. De werkvloeren van het ontwerp zijn verdeeld in zogenoemde ‘neighbourhoods’ waarin men afwisselend en flexibel kan werken. Ook zijn er een receptielobby met waterbar, restaurant, bibliotheek, espressobar, servicecenter, vergadercentrum en sky-lounge opgenomen in het ontwerp van Heyligers D+P, zodat de werknemers van Nuon van alle gemakken zijn voorzien.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Hoekenrode 8
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Nuon hoofdkantoor in Amsterdam
  • Projectarchitect(en) Willem Heyligers
  • Aannemer De Nijs
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 27.500 m2
  • Voorlopig ontwerp 02-11-2012
  • Definitief ontwerp 31-01-2013
  • Aanvang bouw 12-02-2014
  • Oplevering 04-12-2013
  • Opdrachtgever NUON part of Vattenfall
  • Ontwerpbureau Heyligers D+P
Reageer op dit artikel