Project

Nieuwbouw kapsalon en vier appartementen

Geen categorie

Het is gebouwd in het centrum van Papendrecht op de oude dijk: “Het Westeinde”
De kapsalon met drie bouwlagen in splitlevel heeft een witte stucwerkgevel terwijl de gevels van de appartementen zijn uitgevoerd in rode baksteen. Hiermee heeft elke functie zijn eigen karakter en sluit aan op de bestaande omgeving.

Nieuwbouw kapsalon en vier appartementen

 

 

Bij het betreden van de kapsalon komt men in een ovale ontvangst hal waar het daglicht overvloedig binnenvalt door de lichtkap en waar men de volledige hoogte van het gebouw ervaart. Rondom deze entreehal zijn de verschillende kapsalons gegroepeerd. Doorkijkjes door de gebogen wanden zorgen dat de verschillende afdelingen visueel contact met elkaar hebben zonder dat de intimiteit verloren gaat.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Veerweg 1
  • Plaats Papendrecht
  • Projecttitel Nieuwbouw kapsalon en vier appartementen
  • Projectarchitect(en) ir. Sandro Sierhuis
  • Adviseur installaties dhr. H. de Borst
  • Adviseur akoestiek ir. David van Olst van Goed Geluid
  • Aannemer Rietveld Bouw B.V.
  • Bouwmanagement Wijcon B.V.
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 1000 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 767 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2004
  • Definitief ontwerp 01-01-2004
  • Aanvang bouw 03-01-2011
  • Oplevering 01-12-2005
  • Opdrachtgever Hairstylling Zanen
  • Ontwerpbureau Architectenbureau Sierhuis
Reageer op dit artikel