Project

MiCasa te Den Haag

Geen categorie

MiCasa valt niet op. Maar het is wel een voorbeeld voor het hergebruik van leegstaande kantoorgebouwen. Het project is een voorziening voor mensen met een combinatie van psychiatrische problemen en verslavingsproblemen, onder controle door medicijngebruik. MiCasa kan 47 mensen herbergen. De meeste mensen blijven hier één tot vier jaar wonen. Daarna verhuizen zij naar een zelfstandige woonruimte of een andere begeleid wonen voorziening.

MiCasa te Den Haag

In het belang van de financiële haalbaarheid is ernaar gestreefd om zoveel mogelijk van het bestaande gebouw her te gebruiken. De gevels, dak, lift en trappenhuizen zijn grotendeels gehandhaafd. De hoofdopzet is gebaseerd op een corridorontsluiting. Met aan weerszijden zelfstandige wooneenheden. Bewoners hebben een eigen kamer met badkamer, toilet en een keukentje. Op elke etage is een gemeenschappelijke huiskamer.

Op de begane grond is er een gemeenschappelijke keuken en eetzaal. Tevens zijn op de begane grond ruimten gemaakt voor receptie, begeleiders, artsen en dergelijke.

In het souterrain zijn voorzieningen ondergebracht zoals was- en droogruimten voor kleding, hobbyplekken en opslagruimten. Aan de achterzijde van het gebouw is een groot beschut terras gemaakt in de vorm van een houten verhoogde vloer met zittreden en banken.

 

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel MiCasa te Den Haag
  • Projectarchitect(en) Wim Enthoven en Henk Fortuin
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 11-04-2013
  • Opdrachtgever Ceres projecten (Vestia Haaglanden) & Parnassia Bavo Groep
  • Ontwerpbureau E&F Architecten BV
Reageer op dit artikel