Project

Lely Campus

Geen categorie

Een nauwe samenwerking tussen architect en adviseurs uit diverse disciplines is de sleutel geweest tot de BREEAM-NL Outstanding certificering van de Lely Campus. Het bedrijfscomplex in Maassluis mag zich een van de duurzaamste van Europa noemen. Het nieuwe onderkomen van dit agrotechniekbedrijf is voorzien van een Optima MicroLook plafond van Armstrong.

Lely Campus

Lely Campus: BREEAM-NL Outstanding door integrale ontwerpmethode
In de Lely Campus hangt een wit mineralen Optima MicroLook plafond van Armstrong. Het plafond werd in één keer opgeleverd. Hierna hoefden enkel de losse onderdelen erin te worden geplaatst. Dit leverde een besparing van tijd, materiaal en geld op. Het Optima MicroLook plafond bestaat voor 82 procent uit gerecycled materiaal en heeft een hoge geluidabsorptie waardoor het zeer geschikt is voor open ruimten. Het plafond heeft een optimale lichtreflectie van 87 procent. Architect Machiel Hopman van ConsortArchitects: “Transparantie is een basiskenmerk in de bedrijfsvoering van Lely. Ik heb deze waarde in het ontwerp vertaald naar openheid en veel inval van daglicht. Door de hoge lichtreflectie van het Optima MicroLook plafond wordt het daglicht optimaal weerkaatst en dringt het tot diep in het gebouw binnen.”

BREEAM-NL Outstanding
De Lely Campus ontving van de Dutch Green Building Council twee certificeringen. De bedrijfshal en het kantoorgebouw kregen BREEAM-NL Outstanding (vijf sterren). Armstrong biedt ondersteuning aan architecten op het gebied van BREEAM-projecten.

Fotografie: ©Michael van Oosten

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Cornelis van der Lelylaan 1
  • Plaats Maassluis
  • Projecttitel Lely Campus
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 24-03-2015
  • Opdrachtgever Lely
  • Ontwerpbureau ConsortArchitects
Reageer op dit artikel