Project

Landschapsontwerp Jinghe Rivier, China – NL Urban Solutions

Stedenbouw

Landschapsontwerp Jinghe Rivier, China – NL Urban Solutions
Jinghe River (CN) door NL Urban Solution

NL Urban Solutions heeft de eerste prijs gewonnen in een internationale landschapsontwerp competitie. De jury was vol lof over het ontwerp voor de Jinghe rivier in Xi’an, China, met name vanwege de ecologische en natuurlijke benadering en innovatieve ideeën.

Toelichting NL Urban Solutions – De Jinghe rivier heeft een mooie historische cultuur en zal Jinghe New City doorkruisen; één van de vijf ontwikkelingsgebieden in Xixian New District, met naar verwachting een half miljoen inwoners op een oppervlak van 21,7 km2.

Jinghe River (CN) door NL Urban Solution

Jinghe River (CN) door NL Urban Solution

NL Urban Solutions (NLUS) is enthousiast dat zij hun ontwerp kunnen implementeren: “Ons concept voor de 17 kilometer lange rivieroever, centraal in de nieuwe stad gelegen, combineert overstromingsveiligheid met het ecologische herstel van de natuurlijke rivier, handhaaft de dynamische rivierbalans en creëert natuurlijke leefgebieden voor verschillende lokale flora en fauna. Het plan omvat een uiterwaard, parken aan de rivier, een 5 kilometer lange boulevard met 80,000 m2 commerciële ruimte, wetlands en meren. Het verbindt de nieuwe stad met de groenblauwe netwerken en verbetert het landelijk gebied met verschillende dorpen. Het rivierpark zal bijdragen aan het positioneren van de Jinghe New City als een toeristische bestemming die de rijke geschiedenis, unieke cultuur en het erfgoed van de regio laat samenvloeien.”

De jury roemde de systematische en integrale aanpak, het geavanceerde ontwerpconcept en de professionele kennis van waterbeheer. “Hoewel veel bedrijven een ecologische rivier proberen te creëren, is het ontwerp van NLUS het enige dat dit doel echt kan bereiken. In het conceptontwerp zijn ecologische maatregelen goed geïntegreerd in het landschap”, zegt jurylid Jiancang Jie.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Jinghe New City
  • Plaats Jinghe New City
  • Projecttitel Landschapsontwerp Jinghe rivier - China
  • Ontwerpbureau NL Urban Solutions, Den Haag
Reageer op dit artikel