Project

Kinderdagverblijf in het Groothandelsgebouw Rotterdam

Geen categorie

Het door No Label ontworpen interieur van kinderdagverblijf Het Steigertje in het Groothandelsgebouw in Rotterdam is opgeleverd. Het zeer stedelijk gelegen kinderdagverblijf met zeven groepen heeft een nieuw warm hart gekregen. In het hart zijn speelruimten, slaapkamers, toiletten en spreekkamers opgenomen. De groepsruimten met zicht op Rotterdam CS zijn onderling verbonden en daardoor flexibel te gebruiken.

Het hart wordt gevormd door de nieuwe gebogen houten wand, die als een verbindend en beeldbepalend element werkt en diverse functies herbergt.
Enerzijds zijn er bergruimten, de keuken, een gespreksruimte en een pantry achter gesitueerd. Anderzijds zijn er functies speciaal voor de kinderen: speelnissen, kindertoiletten en slaapplekken.
De uit verticale latten opgebouwde gebogen wand zorgt ervoor dat het kinderdagverblijf overzichtelijk is en dat alle groepsruimten uitkomen op de ruime, lichte en speelse centrale hal.

In de wand zijn grotere en kleinere openingen gemaakt op verschillende (kind)hoogten. De nieuwe groepsruimten zijn met elkaar verbonden door een grote glazen schuifdeur zodat er veel licht in valt en er optimaal toezicht is over beiden groepen.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Stationsplein 45
  • Plaats rotterdam
  • Projecttitel Kinderdagverblijf in het Groothandelsgebouw Rotterdam
  • Projectarchitect(en) Annemiek Braspenning Rob Janssen Bouwmeeser
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 660
  • Programma 7 groepen kinderdagopvang
  • Voorlopig ontwerp 20-12-2011
  • Definitief ontwerp 20-12-2011
  • Aanvang bouw 01-12-2011
  • Oplevering 01-10-2011
  • Opdrachtgever Stichting kinderopvang Het Steigertje
  • Ontwerpbureau No Label Architectuur Stedenbouw Interieur
Reageer op dit artikel