Project

Kinderboerderij Wachterliedplantsoen te Amsterdam

Geen categorie

Binnen de herinrichting van het
Wachterliedplantsoen in Stadsdeel West te Amsterdam is een kinderboerderij en een verenigingsgebouw gerealiseerd. Uitgangspunt voor de herinrichting vormt een geïntegreerd ontwerp van het park, de gebouwen en een speeltuininrichting. Deze integratie heeft ook vorm gekregen in de inbreng van en het overleg met de omwonenden en de gebruikers.

Kinderboerderij Wachterliedplantsoen te Amsterdam

De structuur van beide gebouwen bestaat uit losse bouwdelen die door een doorlopende, geknikt groendak met elkaar worden verbonden. Vanuit het oogpunt van toezicht en beheersbaarheid van de kinderboerderij is gekozen voor een combinatie van de losse bouwdelen en lage hekken en hagen van het parkontwerp. Het verenigingsgebouw vormt een uitbreiding direct verbonden aan de bestaande sporthal voor een multifunctioneler gebruik van de verschillende bestaande en nieuwe ruimten.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Kinderboerderij Wachterliedplantsoen te Amsterdam
  • Projectarchitect(en) Michel van der Prijt en Erik van der Hart
  • Voorlopig ontwerp 26-01-2011
  • Definitief ontwerp 26-01-2011
  • Aanvang bouw 15-12-2010
  • Oplevering 26-01-2011
  • Opdrachtgever stadsdeel West, Amsterdam
  • Ontwerpbureau vdvdp ARCHITECTEN
Reageer op dit artikel