Project

Kindcentrum Maaspoort Midden

Geen categorie

Begin 2007 benadert de gemeente ’s-Hertogenbosch Architectenbureau ir. Michel Koolen om een studie te maken naar de uitbreiding van twee scholen. Het doel was om tot één kindcentrum te komen, en zo vorm te geven dat ze van elkaars uitbreiding gebruik kunnen maken. De conclusie van het onderzoek, onderschreven door beide directeuren, is een uitbreiding tussen de scholen in.

Kindcentrum Maaspoort Midden

Het kan zonder verlies aan speelgelegenheid en het betreft een strook met een hek en niet functionele bosschages, hoewel er wel een forse, beeldbepalende esdoorn staat.

In eerste instantie werd gekozen voor een houten gevel, contrasterend met beide bestaande scholen. De nieuwbouw zal zich op die manier door het hout als 3e element kunnen manifesteren. Echter eiste de opdrachtgever een onderhoudsvriendelijk gebouw, wat in dit geval neer zou komen op vergrijzend hout. Dit vond het architectenbureau geen goed idee aangezien het vergrijzen zich langzaam voltrekt en de nieuwbouw aan 4 zijden een totaal ander traject zou volgen met de nodige vlekkerigheid tot gevolg. Daarnaast lag er de eis van de brandweer om voldoende weerstand tegen brandoverslag te hebben. De eisen voor een onderhoudsvriendelijk en brandveilig product gaven de doorslag om te kiezen voor ROCKPANEL gevelbekleding. Hierbij is door het architectenbureau gekozen om de ROCKPANEL Woods stroken in verschillende breedtes te zagen en in 4 designs ad random te potdekselen.Om het gebouw nog meer te laten opvallen en de identiteit te behouden is er gekozen om een ‘boom’ in te passen in de ROCKPANEL gevel.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Zilverkruid 12
  • Plaats s-Hertogenbosch
  • Projecttitel Kindcentrum Maaspoort Midden
  • Aannemer Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen bv, ’s-Hertogenbosch
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 14-05-2014
  • Ontwerpbureau Architectenbureau ir. Michel Koolen
Reageer op dit artikel