Project

Kantoor PVP in Utrecht

Geen categorie

Creëer een huiskamer voor de medewerkers, dat was de vraag van de Stichting Patiënten VertrouwensPersonen aan Bureau de Bank. De architecten transformeerden in korte tijd het hoofdkantoor van de organisatie naar een plek waar traditie en toekomst, zekerheid en transparantie samenkomen.

Kantoor PVP in Utrecht

 

 

De Stichting Patiënten VertrouwensPersonen (PVP) beschermt de rechten van patiënten in de Nederlandse zorgsector en zetelt in een pand aan de statige Maliebaan in Utrecht. Na een paar goede gesprekken met de opdrachtgever, realiseerden de architecten zich dat de medewerkers van PVP nogal wat tegenstrijdigheden tegenkomen in hun dagelijks werk.

Ze moeten manoevreren tussen patiënt en recht, tussen medische tradities en nieuwe behandelingen, en tussen de privacy van patiënten en openheid naar het publiek toe. Deze dunne scheidslijnen maken hun werk niet gemakkelijk en Bureau de Bank wilde dit op een vrij letterlijke manier vertalen naar een interieurconcept.

Clubhuis

Door de uitgangspunten ‘traditie versus toekomst’ en ‘zekerheid versus transparantie’ te combineren met enkele kernwaarden van PVP – openheid, warmte, duurzaamheid, hergebruik, functioneel, tijdloos – ontstond een clubhuisachtige omgeving.

Restjes gebruiken en customizen

De vloerbedekking is een verzameling van overgebleven tapijttegels, waarmee een kleurrijk patroon is gerealiseerd. Deze kleurige paden lopen door een grijs landschap, waarmee de positie van de werkplekken en de vorm van de ruimte is benadrukt.
De buffetkasten en dressoires zijn op Marktplaats aangekocht, gezandstraald en gelakt en in sommige gevallen zijn de glazen ruitjes vervangen door decoratieve PET-panelen.

Bureau de Bank voegde een wand van mos toe, die geluidsabsorberend werkt en een groene touch aan het kantoor geeft.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Maliebaan 87
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel Kantoor PVP in Utrecht
  • Projectarchitect(en) Hans van Veen, Floortje Donia, Janika Kupfer
  • Aannemer Sleper, Utrecht
  • Interieurarchitect Bureau de Bank, Utrecht
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 340 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2011
  • Definitief ontwerp 01-02-2011
  • Aanvang bouw 05-10-2011
  • Oplevering 01-04-2011
  • Opdrachtgever Stichting Patiëntenvertrouwenspersonen, Utrecht
  • Ontwerpbureau Bureau de Bank, Utrecht
Reageer op dit artikel