Project

Kantoor Millward Brown in Amsterdam

Geen categorie

Het uitgangspunt achter het nieuwe Nederlandse kantoor van internationaal onderzoeksbureau Millward Brown is een stad. De architecten van Ideal Projects realiseerden open werkplekken als grote pleinen, nauwe steegjes waar je elkaar onvermijdelijk tegenkomt en plekken waarin je even weg kunt vluchten uit de hectiek, om rustig te werken of te bellen.

Kantoor Millward Brown in Amsterdam

Door de stad als uitgangspunt te hanteren, heeft Ideal Projects een logische dynamiek in de ruimte willen realiseren. Dit interieuronterp leidt mensen op een natuurlijke manier door het kantoor en geeft ze de ruimte de plek op te zoeken die zij nodig hebben.

Verrassende wending

De basis van het ontwerp ligt in de positionering van de onderzoeksunits. Verschoven ten opzichte van elkaar, zorgen ze ervoor dat de ruimte een verrassende wending krijgt. Klanten, respondenten en medewerkers van Millward Brown kunnen de gewenste locatie in het kantoor bereiken zonder elkaar te storen.

De scheiding van deze interne circulatiestromen was een belangrijke uitgangspunt voor het ontwerp. De units zorgen dat de grote, zes meter hoge ruimte zijn openheid behoudt en er toch een ruimtelijke geleding ontstaat met lange, diagonale doorkijken. De units als functionele basis zijn tegelijk de kern van het dynamische stadspatroon.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Kantoor Millward Brown in Amsterdam
  • Projectarchitect(en) Ann Decock
  • Interieurarchitect Ideal Projects, Voorschoten
  • Toeleveranciers false
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 1500 m2
  • Aanvang bouw 19-07-2012
  • Ontwerpbureau Ideal Projects, Voorschoten
Reageer op dit artikel