Project

Kantoor CZ in Tilburg

Geen categorie

Verzekeraar CZ benaderde BARCODE Architects met de vraag om het interieur van hun hoofdkantoor in Tilburg drastisch te transformeren. Centraal stond het aanbrengen van differentiatie binnen de werkvloer en flexibele werkplekken, zodat er een efficiëntere indeling ontstaat met meer gelegenheid tot communicatie en kennisdeling. Nu de eerste fase is afgerond, is een nieuwe werkomgeving ontstaan, gebaseerd op de filosofieën van Het Nieuwe Werken.

Kantoor CZ in Tilburg

De ruim 100 meter lange en 23 meter brede plattegrond is in drie zones verdeeld. In het midden bevindt zich een gebied voor ontmoeting en bespreking met aan beide zijde open werkplekken en concentratiezones.

Differentiatie

Voor de materialisering is BARCODE architects uitgegaan van zowel het collectief als het unieke van de individuele ruimtes. Een nieuw verlaagd plafond in het centrale gebied benadrukt de differentiatie in drie zones, de vloerbedekking verbindt en brengt tevens accenten aan, door middel van contrasterende kleuren voor de afzonderlijke ruimtes van vergadering en ontmoeting.

Zitmeubel op maat

De meubilering is toegespitst op het gebruik en sluit aan bij de verschillende sferen binnen de ruimte. De geperforeerde akoestische wanden zijn ingezet als speelse achtergrond, de ‘oversized’ bartafel weerspiegelt het belang van het delen van informatie en kennis. Speciaal voor CZ ontwierpen de architecten ook een zitmeubel. Het meubel, in de vorm van een kruis, is gefabriceerd van foam, is flexibel en gemakkelijk te verplaatsen, het is een verbindend element, het sociale middelpunt van de werkvloer.

De architecten zijn in drie fases met de transformatie bezig. Fase I van het project duurde van 2010-2011, fase II van 2011-2012 en fase III duurt , opgeleverd

Fase III 2012-2013

Status:

Fase II Opgeleverd November 2012

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Scheepmakershaven 56-58
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Kantoor CZ in Tilburg
  • Adviseur akoestiek Level Acoustics, Eindhoven
  • Aannemer Houtepen, Goirle
  • Interieurarchitect BARCODE Architects, Rotterdam
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 7.500 m²
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2010
  • Definitief ontwerp 01-05-2011
  • Aanvang bouw 04-03-2013
  • Oplevering 01-11-2012
  • Opdrachtgever CZ Zorgverzekeringen, Tilburg
  • Ontwerpbureau BARCODE Architects, Rotterdam
Reageer op dit artikel