Project

Kanarie Club – Studio Modijefsky

Interieur

In de voormalige tramremise de Hallen in Amsterdam is naar ontwerp van Studio Modijefsky de Kanarie Club opgeleverd. De materialen en kleuren zijn geïnspireerd op de verschillende activiteiten die in de hal plaatsvonden, zoals hout- en metaalwerk en schilderwerk. Verschillende zones maken de hal tot een café waar gewerkt kan worden, een restaurant en cocktail bar.

Kanarie Club –  Studio Modijefsky
foto: Maarten Willemstein

De achtergebleven tramrails vormen een belangrijk aanknopingspunt in het ontwerp. Door voort te bouwen op de sterke lijnen krijgt het nieuwe interieur een sterke relatie met de bestaande hal. Zo loopt de rails over in nieuwe stalen bogen die over de centrale bar heen buigen. De bogen breken de grote ruimte, terwijl geïntegreerde verlichting de bar markeert.

beeld: Studio Modijefsky

Verschillende plekken

Deze centrale bar is opgehoogd en verdeeld daarmee de ruimte in verschillende zones. Ook langs de randen definiëren verhoogde vloeren verschillende plekken. Een grote tafel met usb-poorten en stopcontacten, speciale oplaadkluisjes en een printer voorzien in de behoefte om te werken. Een nieuwe trap leidt naar de entresol boven de keuken. Hier ligt de ‘pool bar’, de cocktailbar met een groot zitelement van blauw rubber en tegels.

KANARIE CLUB Studio Modijefsky Hallen Amsterdam foto: Maarten Willemstein

Kanariegeel

Door de hele ruimte zijn speciaal gemaakte meubels te vinden die doen denken aan de vintage tram stoelen. Sommigen staan met wielen op de rails, alsof ze elk moment weg kunnen rollen. Ook deze meubels, de planten en verlichting breken de ruimte en creëren verschillende zones in het grotere geheel. Studio Modijefsky verzon ook de naam ‘Kanarie Club’: “Het contrast tussen de kleurrijke kleine vogel en de ruwe industriële ruimte geeft een speciaal karakter aan het nieuwe restaurant”.

KANARIE CLUB Studio Modijefsky Hallen Amsterdam foto: Maarten Willemstein

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Kanarie Club
  • Medewerkers Esther Stam, Natalia Nikolopoulou, Kristina Petrauskaite, Moene van Werven, Kleoniki Fotiadou, Zahra Rajaei
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 699
  • Programma bar, restaurant
  • Opdrachtgever Chong Chu, Tsibo Lin, Zing-Kyn Cheung, Rakish Gangapersad
  • Ontwerpbureau Studio Modijefsky

Locatie

Reageer op dit artikel