Project

Interieur Sandberg Instituut Amsterdam – Studio Anne Dessing

Interieur

Studio Anne Dessing heeft in opdracht van het Sandberg Instituut, de Rietveld Academie en ABT-consultants een nieuw interieur ontworpen voor het Sandberg Instituut. Uitgangspunt was om een open instituut te realiseren. Tegelijkertijd was het van belang dat de verschillende afdelingen van elkaar zijn te scheiden.

Toelichting door Studio Anne Dessing – Voor het Sandberg Instituut, een kunstacademie in Amsterdam, ontwierp Studio Anne Dessing een nieuw interieur. Het doel was om een gevarieerd aanbod van ruimtes te ontwerpen voor de studenten en medewerkers van tien verschillende master opleidingen.

Interieur Sandberg Instituut in Amsterdam door Studio Anne Dessing. Beeld Jeroen Verrecht

Beeld Jeroen Verrecht

De uitdaging lag er in om afscheidingen te maken tussen de verschillende afdelingen die geluid tegen houden en een bepaalde mate van privacy geven, maar tegelijkertijd een open instituut realiseren. Getracht is om zoveel mogelijk visuele relaties te leggen tussen alle gebruikers.

Verder zijn er ruimtes gerealiseerd die afdelingen samenbrengen, zoals de grote professionele keuken die door iedereen te gebruiken is en zich bevindt in het hart van het instituut.

Lees verder

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Interieur Sandberg Instituut
  • Projectarchitect(en) Anne Dessing
  • Interieurarchitect Studio Anne Dessing
  • Samenwerkende architect Benthem Crouwel Architects
  • Opdrachtgever Sandberg Instituut, Rietveld Academie en ABT
Reageer op dit artikel