Project

Interieur Royal Bank of Scotland in Amsterdam

Geen categorie

Royal Bank of Scotland heeft onlangs zijn nieuwe Nederlandse hoofdkantoor in gebruik genomen. Het kantoor bestrijkt 10.500 vierkante meter in het Mahler 4 gebouw aan de Amsterdamse Zuidas. Het bevindt zich op een deel van de begane grond en op de bovenste negen verdiepingen van het 85 meter hoge gebouw.

Interieur Royal Bank of Scotland in Amsterdam

 

 

In de afgelopen maanden richtte Heyligers design+project het interieur in volgens de ‘new design language’ van RBS: de nieuwe huisstijl voor alle RBS vestigingen ter wereld. Aangezien deze nog in ontwikkeling was, heeft het ontwerpbureau hier een eigen interpretatie aan gegeven. Daarbij moest het bureau de hoogbouw, die UN Studio ontwierp als woontoren, laten voldoen aan het bouwbesluit voor kantoren.

Verbonden met buiten

Heyligers d+p heeft de vormgeving van de gevel van gebouw zoveel mogelijk laten samensmelten met het interieurontwerp . Zo is de gevel aan alle zijden voorzien van inpandige balkons, afgewerkt met gekleurd glas. De binnenwanden die grenzen aan deze balkons zijn afgewerkt met dezelfde kleur folie, waardoor in– en exterieur met elkaar zijn verbonden. De facetvormige witte banden in de gevel zijn een inspiratiebron geweest voor de vormgeving van de balie en van de breakouts op de verdiepingen.

Daglichttoetreding

De vides in het gebouw zorgen voor extra veel daglicht. Op enkele verdiepingen zijn deze vides voorzien van interne trappen. De hoogte wordt benadrukt door de bijzondere verlichting, in de vorm van druppels (Drops van Next).

  

LEED for commercial interiors

RBS wilde het volledige interieurontwerp aan de duurzaamheidsklasse LEED Platinum laten voldoen, waarmee het gebouw het eerste in Nederland wordt met deze hoogste LEED for commercial interiors kwalificering. In het ontwerp zijn daarom materialen en producten gebruikt die voldoen aan de LEED criteria.

Eigen restaurant

Het kantoor biedt ruimte aan circa 700 medewerkers, de twintigste verdieping is ingericht als een conferentie- en vergadercentrum en op de 13e en 14e verdieping bevindt zich de dealingroom met 136 werkplekken.Een deel van de begane grond is gebruikt voor het realiseren van een restaurant met 110 zitplaatsen, uitsluitend toegankelijk voor RBS medewerkers en gasten.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Gustav Mahlerlaan 350
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Interieur Royal Bank of Scotland in Amsterdam
  • Aannemer BAM
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 10.500 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-06-2010
  • Definitief ontwerp 01-01-2011
  • Aanvang bouw 20-09-2011
  • Oplevering 20-09-2011
  • Opdrachtgever The Royal Bank of Scotland
  • Ontwerpbureau Heyligers d+p, Amsterdam
Reageer op dit artikel