Project

Interieur kantoor in Enschede

Geen categorie

De werkomgeving verbeteren en tegelijkertijd meer werknemers een plaats kunnen geven op een gelijke oppervlakte. M+R interior architecture realiseerde dit door flexibele werkplekken te creëren. De originele kantoorindeling heeft plaats gemaakt voor ergonomische werkplekken, concentratieplekken, huiskamers en overlegplaatsen. Het rustige kleurenpalet wordt verbijzonderd met een bijzondere meubels en armaturen.

Interieur kantoor in Enschede

 

Een kwalitatief hoogstaande werkomgeving ontstaat in de eerste plaats door een goed binnenklimaat. Bij de aanpak van het bestaande pand van Koopmans Bouw & Ontwikkeling in Enschede is daartoe het gebouw verduurzaamd. Het kantoor is aan de binnenzijde volledig gestript. Nieuwe akoestische plafonds zijn aangebracht, er is een verlichtingsplan met daglichtregeling ontworpen en de koeling en verwarming wordt via inductie units in het plafond geregeld. M+R interior architecture pasten tapijttegels toe die fijnstof opnemen en het contactgeluid dempen.

  In de voormalige gangpaden staan in hoogte verspringende meubels. Foto Studio de Winter

Flexwerken

De drie bouwlagen beschikken nu over een open structuur. Op de plaats van de gangen zijn nu langwerpige meubels geplaatst. De verspringende hoogten verwijst volgens M+R interior architecture naar een skyline als referentie naar de bouwonderneming. De werknemers kunnen kiezen uit diverse werkplekken: huiskamers, concentratieplekken, overleg- en samenwerkplekken. Door deze flexibele werkplekken worden al de beschikbare vierkante meters gebruikt en kon het gehele programma worden gerealiseerd. In de toekomst zullen de kantoorvloeren worden aangevuld met een eet- en werkcafé.

  Gebalanceerde verlichting boven de verschillende werkplekken. Fotograaf Studio de Winter

Gebalanceerd licht

Het verlichtingsplan is afgestemd op iedere soort werkplek. Zo worden de concentratieplekken geaccentueerd met pendelarmaturen en zijn boven de werkplekken armaturen met zowel up- als down lighting toegepast. Op plaatsen waar een minder licht nodig is, is het lichtniveau bewust laag gehouden (een verlichtingssterkte van maximaal 250 lux).

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Marssteden 66
  • Plaats Enschede
  • Projecttitel Interieur kantoor in Enschede
  • Projectarchitect(en) Hans Maréchal
  • Adviseur installaties Verwey Raadgevend Technisch Bureau
  • Adviseur akoestiek Nieman Raadgevende Ingenieurs
  • Aannemer Koopmans bouwgroep b.v.
  • Interieurarchitect M+R interior architecture
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 3.000 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 2.616 m2
  • Programma revitalisatie, verduurzamen en herinrichting , innovatieve werkomgeving bestaand kantoorgebouw BREEAM-certificaat Very Good
  • Voorlopig ontwerp 01-06-2012
  • Definitief ontwerp 01-11-2012
  • Aanvang bouw 15-07-2013
  • Oplevering 01-05-2013
  • Bouwsom exclusief installaties (€) € 1.000.000
  • Opdrachtgever Koopmans TBI bouw, Hans Smit, Melcher Groenendijk
  • Ontwerpbureau M+R interior architecture (www.mplusr.nl)
Reageer op dit artikel