Project

Hubertus & Berkhoff Culinaire Vakschool

Geen categorie

Het schooljaar 2015/2016 starten 550 leerlingen en docenten van de Culinaire Vakschool Hubertus & Berkhoff op hun nieuwe locatie aan de Zuidas. Het interieur van dit nieuwe gebouw is door ZENBER interieur | architectuur ontworpen en betreft onderwijsomgevingen, praktijklokalen en een kantooromgeving. Een bijzondere ontwerp opgave van 6.600 m2 waarbij het naast onderwijs ook gaat over ambacht, traditie en hospitality.

Hubertus & Berkhoff Culinaire Vakschool

Omdat de gebouwen van de 2 culinaire Vakscholen De Berkhoff en de Hubertus Vakschool niet meer voldeden aan de eisen die aan modern onderwijs gesteld worden, besloot de scholengroep VOvA ROC van Amsterdam de vmbo-opleidingen samen te voegen en in een nieuw gebouw op de Zuidas onder te brengen.

Beide scholen hebben een lange traditie als leverancier van de beste koks, bakkers en gastvrouwen/ gastheren van Nederland. Op de Lekkerste School van Nederland, maken ze met veel zorg en aandacht, van hun leerlingen echte Vakmensen. Dit voor de horeca, bakkerij & banket en de toeristische sector.

Inspiratie en leidraad voor het interieurontwerp is ‘De Passage’, een metafoor voor tonen, proeven, ruiken en verleiden, van buiten naar binnenin. Vanuit ‘De Passage’ zijn de specifieke praktijklokalen als restaurants, grand café met winkel, bakkerijen, keukens en onderwijslokalen zichtbaar. Centraal gelegen aan de vide, in het hart van het gebouw, bevinden zich de multifunctionele aula’s en de wintertuin waar leerlingen en docenten elkaar ontmoeten.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Betuwestraat 29
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Hubertus & Berkhoff Culinaire Vakschool
  • Projectarchitect(en) Eric Wezenberg & Ingrid Heijne
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 01-06-2015
  • Definitief ontwerp 01-06-2015
  • Aanvang bouw 21-08-2015
  • Oplevering 01-06-2015
  • Opdrachtgever VOvA ROC van Amsterdam
  • Ontwerpbureau ZENBER interieur | architectuur
Reageer op dit artikel