Project

House N

Geen categorie

Dit huis is een renovatie van een vrijstaande eengezinswoning met uitbreidingen van de woonkamer en de keuken. De grote glaspartij en de lichtspleten van de uitbreiding bieden een fantastisch uitzicht en daglicht. Een hoogtepunt op de bovenverdieping is de nieuwe trap, een digitaal gefabriceerde en zelfdragende structuur.

House N

Gebouwd in 1938, deze aan zee gelegen villa in Noordwijk was oorspronkelijk de vakantiewoning van een eigenaar van een betonfabriek. Decennialang gehavend door het zilte weer, was het huis hard toe aan renovatie.

Naast dakvervanging en kelderreparatie, waren de slaapkamers, badkamers en ramen verouderd en sommige ruimtes te klein naar de wens van de opdrachtgever. Maxwan’s toevoegingen geven de villa nieuwe onderscheidende kenmerken, met respect voor het oorspronkelijke karakter.

De uitbreiding de achtertuin in heeft glas van vloer tot plafond en vormt de nieuwe woonkamer. Deze maximaliseert lichtinval en biedt optimaal uitzicht tot zee.

Aan de overliggende zijde is de keuken uitgebreid, in een uitstekend prefab betonnen blok. Zijn kleur contrasteert met de bestaande woning en harmonieert met de omgeving.

Zowel de uitbreiding van de keuken als woonkamer zijn duidelijk gescheiden van de bestaande structuur door glasstroken, waar daglicht doorbreekt.

De op maat gemaakte wenteltrap verbindt de bovenste verdiepingen op elegante wijze. Het lasergesneden patroon van de balustrade varieert van gesloten naar open voor structurele efficiëntie en verwijst naar brekende golven. De zolder herleeft door nieuwe multifunctionele wandmeubels en grote ramen.

Naast deze grote ingrepen is het hele huis vernieuwd op een manier die past bij het originele huis.

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Noordwijk
  • Projecttitel House N
  • Projectarchitect(en) Hiroki Matsuura
  • Toeleveranciers false
  • Programma Uitbreiding en renovatie woonhuis
  • Voorlopig ontwerp 29-08-2013
  • Definitief ontwerp 29-08-2013
  • Aanvang bouw 29-08-2013
  • Oplevering 01-11-2012
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau Maxwan Architects+Urbanists
Reageer op dit artikel