Project

Gymzalen Hofstad Heldring College

Geen categorie

Aansluitend aan de bebouwing van het Hofstad Heldring College is een bouwdeel gesloopt waar een gebouw met drie gymzalen voor in de plaats is gekomen. De gymzalen worden gebruikt door het Hofstad Heldring College maar ook door De Populier waardoor een duidelijke entree aan de Morsestraat diende te komen.

Gymzalen Hofstad Heldring College

Uitnodigend karakter

Ondanks het gesloten programma heeft het gebouw dankzij het hoge overstek met een grote glazen entree een open en uitnodigend karakter. De met een hekwerk afsluitbare fietsenstalling is onder de luifel binnen het volume ondergebracht waardoor het open karakter nog meer is onderstreept.

Overzichtelijke entreehal

Bij binnenkomst valt de hoge entreehal in het oog. Een brede trap voert naar een tussenbalkon met op de koppen de trappen die leiden naar twee gymzalen op de verdieping. Deze zalen zijn samen te voegen waardoor één grote sportzaal ontstaat. Op de begane grond bevindt zich de derde grote gymzaal.

Passend in de omgeving

In de gevel is de opbouw van de dubbele lagen zichtbaar. De gekozen licht gele steen is afgestemd op de naastgelegen gebouwen waardoor een rustig straatbeeld is ontstaan ten opzichte van de kleinschalige overburen. Dit project laat zien wat het effect van een lichte steen is op een groot volume: het oogt kleiner en vriendelijker. 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Morsestraat 1
  • Plaats Den Haag
  • Projecttitel Gymzalen Hofstad Heldring College
  • Projectarchitect(en) SVP Architectuur en Stedenbouw
  • Adviseur installaties Schreuder Groep Ingenieurs/adviseurs
  • Adviseur akoestiek Schreuder Groep Ingenieurs/adviseurs
  • Bouwmanagement Adviesbureau Steens
  • Toeleveranciers false
  • Programma drie gymzalen
  • Aanvang bouw 01-09-2015
  • Oplevering 09-11-2012
  • Opdrachtgever De Haagse Colleges
  • Ontwerpbureau SVP Architectuur en Stedenbouw
Reageer op dit artikel