Project

Gerrit Komrij College

Geen categorie

Het nieuwe schoolgebouw van het Gerrit Komrij College functioneert als katalysator voor de ontwikkeling van een nieuw publiek en cultureel kwartier in de spoorzone van Winterswijk. 1400 middelbare scholieren van voorheen 3 verschillende scholen krijgen samen hun nieuwe thuis in dit gebouw, waarbij de klaslokalen – zonder gangen maar juist met open studie landschappen – als twee gebogen bouwmassa’s rondom een centraal atrium zijn gesitueerd.

Gerrit Komrij College

Het gebouw is zodanig vormgegeven dat er  intelligent  wordt omgegaan met zonneoriëntatie en windrichtingen, waardoor er allerhanden aangename plekken ontstaan voor ontmoeting en ontspanning. Het centrale atrium, dat over de hele lengte van het gebouw loopt, zorgt in combinatie met de open praktijkwerkplaatsen op de begane grond voor een transparant gebouw en duidelijke openheid naar de omgeving toe.

Aan de zuidzijde van het schoolgebouw bevindt zich een publiek plein met aangrenzend een nieuwe sport –en turnhal, welke zowel door de school als door de sportverenigingen  gebruikt worden. Ook de openbare bibliotheek die voorheen in het centrum lag is ondergebracht in de school.  

Door gebruik te maken van een bijzonder innovatief klimaatconcept zal deze school 44 procent minder CO2 uitstoten dan een gemiddeld schoolgebouw van deze omvang dat aan de huidige bouwbesluiteisen voldoet.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Parallelweg 7
  • Plaats Winterswijk
  • Projecttitel Gerrit Komrij College
  • Projectarchitect(en) Marcel Seelen
  • Toeleveranciers false
  • Programma schoolgebouw 12.500m2
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2012
  • Definitief ontwerp 30-08-2012
  • Aanvang bouw 30-08-2012
  • Oplevering 12-06-2012
  • Opdrachtgever Gemeente Winterswijk
  • Ontwerpbureau BDP.khandekar
Reageer op dit artikel