Project

Esthetiek als drijfveer voor stijlvolle woningen

Geen categorie

‘Die List’ is het dichtstbevolkte en cultureel meest diverse district van de stad Hannover. In dit stadsdeel heeft woningbouwvereniging Gartenheim eG een flatgebouw gerenoveerd met sociale huurappartementen voor in totaal 18 gezinnen. ‘Al net zo kleurloos, troosteloos en saai als honderd andere huizen in de omgeving’, luidde het oordeel van Dr Günter Haese, directeur van de woningcorporatie Gartenheim eG.

Esthetiek als drijfveer voor stijlvolle woningen

Samen met architecte Larisa Kozjak ontwikkelde hij daarom het idee om het gebouw met een gevelrenovatie om te vormen tot een modern stadsjuweeltje. ROCKPANEL panelen werden in zes zorgvuldig gekozen RAL-kleuren gecombineerd tot een breiwerk van opgewekte kleuren met een afwisselend patroon van licht en donker. 

Esthetisch geslaagd breipatroon             

Ingenieur-architect Larisa Kozjak blijft gefascineerd door de artistieke mogelijkheden van de ROCKPANEL Colours gevelbekleding:‘We hebben een puur functioneel en onaantrekkelijk oppervlak vervangen door een uiterst expressieve webstructuur die het gebouw omhult als een maatpak. De saaie, eentonige gevel is omgetoverd tot een waar feest voor het oog.’

Bij de planning van het grote geveloppervlak werd niets aan het toeval overgelaten: het gebruik van zes verschillende kleuren werd zorgvuldig afgewogen om een esthetisch samenhangend geheel te garanderen. 

Duurzaamheid in het teken van leefbaarheid

‘Ook onze huurders hebben we uitdrukkelijk gewezen op de kwaliteit van de gebruikte materialen’, aldus Dr Haese. ‘ROCKWOOL isolatie en ROCKPANEL gevelbekleding zijn allebei erkende duurzame bouwmaterialen met een gunstige levenscyslus die volledig recycleerbaar zijn.’

ROCKPANEL gevelpanelen zijn perfect weerbestendig en kleurvast en kunnen indien wenselijk gereinigd worden. ‘Op die manier blijft de gevelbekleding decennialang mooi, wat niet altijd het geval is bij bepleisterde gevels. 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres - -
  • Plaats Hannover
  • Projecttitel Esthetiek als drijfveer voor stijlvolle woningen
  • Projectarchitect(en) Larisa Kozjak
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 05-06-2013
  • Ontwerpbureau Architekturbüro Kozjak, Hannover
Reageer op dit artikel