Project

Eden District Rotterdam – Studio architectuurMAKEN i.s.m. Arons en Gelauff architecten

Architectuur

Voor het Eden District in Rotterdam hebben Studio architectuurMAKEN en Arons en Gelauff architecten 89 woningen ontworpen. Deze samenwerking heeft geleid tot een bijzondere en ruime variatie aan appartementen en woningen. De uiteenlopende gebouwen vormen één geheel dankzij het gebruik van dezelfde baksteen van gerecycled bouwmateriaal.

Toelichting door Studio architectuurMAKEN – De realisatie van dit project begint met het herplanten van twee volwassen platanen, afkomstig van de Coolsingel. Achter de robuuste kadegevels trapt het volume af, zodat er meer zon in de binnentuin valt en bewoners van de verdiepingen elkaar kunnen ontmoeten op de bovenstraten. Alle woningen hebben aan voor- en achterzijde een goede buitenruimte.

Eden District in Rotterdam door Studio architectuurMAKEN i.s.m. Arons en Gelauff architecten. Beeld Studio architectuurMAKEN

Beeld Studio architectuurMAKEN

Verschillende typologieën

De in totaal 89 woningen, waarvan Studio architectuurMAKEN er 32 heeft ontworpen, hebben een grote verscheidenheid aan typologieën. Aan de Maaszijde komen appartementen met mooie uitzichten, flexibiliteit in structuur en robuust metselwerk. De dubbele gevel aan de kade zorgt voor een windluwe ruimte die bewoners kunnen benutten door er een vide, loggia of dubbelhoge buitenruimte te creëren.

De stadswoningen in de autoluwe tussenstraat zijn individueel afleesbaar en hebben erkers die op de Maas uitkijken: het maasraam. Boven de poort komt een ‘custom made’ poortwoning die Studio architectuurMAKEN samen met de kopers heeft ontworpen.

Dit project is het resultaat van een in 2018 gewonnen tender. Start bouw is in Q4 van 2019. 

Lees verder

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Eden District
  • Adviseur constructie S3
  • Adviseur bouwfysica Buro Bouwfysica
  • Aannemer Stebru
  • Landschapsarchitect Hosper
  • Opdrachtgever Blauwhoed
  • Ontwerpbureau Studio architectuurMAKEN i.s.m. Arons en Gelauff architecten
Reageer op dit artikel