Project

De eerste Wikibar in Parijs

Geen categorie

Mathieu Lahanneur heeft het interieur ontworpen voor de eerste Wikibar. Deze winkel heeft een innovatief concept en een interieur wat hier goed bij aansluit. De kleine en intieme ruimte heeft een open inrichting en is daardoor geschikt voor het tentoonstellen van een nieuw concept. Het ontwerp symboliseert de relatie en harmonisatie tussen wetenschap en design.

De eerste Wikibar in Parijs

 

De kleine winkel heeft als terugkerend element een zeshoek, deze verwijst naar de moleculaire structuur van de producten die in de winkel verkocht worden. Zo is het blad van de toonbank bedekt met een zeshoekenpatroon, maar ook de zitjes in het raamkozijn en de krijtborden aan de muur

Lichtinstallatie

Boven de toonbank hangt een lichtinstallatie, dit is het belangrijkste en opvallendste object in de winkel. De installatie is ook opgebouwd uit verschillende zeshoekjes die groen of rood gekleurd zijn en reflecteren. Boven de installatie is een lamp opgehangen waardoor het licht langs de zeshoeken op de toonbank valt.

  De teksten op de wanden en de glazen stolpen op de toonbank.

De wanden

De wanden zijn bekleed met een laag houten fineer om het idee van een natuurlijk gemaakt product te versterken. Op deze muren staan teksten die het verhaal van de winkel en het koopwaar vertellen in het Frans en Engels.

Producten

In de winkel wordt een nieuw product verkocht. Namelijk etenswaar waarvan de verpakking ook eetbaar is, de Wikipearls. Deze milieubewuste en ecologisch verantwoordelijke verpakkingen zijn geïnspireerd op druiven, hierbij beschermd de schil ook de vrucht, maar is het tegelijkertijd ook eetbaar.

Mocht deze Wikibar een succes worden zal er ook een Wikibar in Massachusetts geopend worden, deze zal ook door Mathieu Lahanneur ontworpen worden.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Rue du Bouloi 4
  • Plaats Parijs
  • Projecttitel De eerste Wikibar in Parijs
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 21-08-2013
  • Oplevering 01-06-2013
  • Ontwerpbureau Mathieu Lehanneur
Reageer op dit artikel