Project

De Bollenschuur

Geen categorie

De opdracht was om kleine appartementen in de bestaande bollenschuur onder te brengen met het behoud van de sfeer en karakter van de bollenschuur.

De Bollenschuur

 

 

 

 

In nauw overleg met de Rijksdienst voor Monumentenzorg is tot een ontwerp gekomen voor 27 appartementen in 3 lagen rondom het bestaande atrium. Alle appartementen hebben een privé buitenruimte of balkon. De bedrijfswoning aan de voorzijde wordt gerestaureerd.
De voormalige bollenschuur van de gebr. Driehuizen in Lisse is een Rijksmonument uit de jaren ’20. Deze bollenschuur markeert de toegangsweg naar een kleine nieuwbouwwijk. Het monument wordt met respect een nieuwe invulling gegeven. Daarbij worden de markante elementen zowel aan de gevel als in het atrium behouden en gerestaureerd. De bollenschuur ademt een authentieke sfeer uit en geeft cachet aan de nieuwbouwwijk er achter.
De bollenschuur zal worden getransformeerd tot een woongebouw met 27 twee- en driekamerappartementen. In het ontwerp wordt rekening gehouden met aanpassingen die voor de hoogwaardige afwerking en het nodige comfort zorgen. Het schitterende atrium zorgt voor een sfeervolle entree in het gebouw.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Heereweg 59
  • Plaats Lisse
  • Projecttitel De Bollenschuur
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 28-06-2011
  • Definitief ontwerp 28-06-2011
  • Aanvang bouw 28-06-2011
  • Oplevering 28-06-2011
  • Opdrachtgever Hillgate properties
  • Ontwerpbureau Jorissen Simonetti Architecten
Reageer op dit artikel