Project

De BloxX

Geen categorie

BloxX is een compromisloos design, waarin innovatie, vakmanschap en een fijn gevoel voor esthetiek op bijzondere wijze samenkomen. Een onconventioneel ontwerp in een minimalistische stijl. Een keuken, verheven tot kunst.

De BloxX

Wat zijn de wensen?
Een high-end keuken die naadloos aansluit bij de stijlvolle living van de bewoners, en ruimte biedt aan het hele gezin. Een ontwerp vervaardigd van hoogwaardige natuurlijke materialen. En dat alles gegoten in een adembenemend design.

Wie zijn betrokken?

Voor dit uitdagende project sloegen architect ir. Bob Manders en Culimaat, specialist in high-end keukens, de handen ineen. Eerstgenoemde ontfermde zich over het ontwerp, waarbij Culimaat ondersteunde en adviseerde over materiaalgebruik, constructie en gebruiksgemak. 

Eerstgenoemde ontfermde zich over het ontwerp, waarbij Culimaat ondersteunde en adviseerde over materiaalgebruik, constructie en gebruiksgemak. Bovendien nam Culimaat de productie en afwerking voor zijn rekening. Al met al bijzonder succesvol teamwork, waarbij twee partijen op hoog niveau samenwerken.

Wat is het resultaat?
Het is bijna geen keuken meer te noemen. BloxX is een kunstig meubelstuk op maat. Stijlvol, gebruiksvriendelijk en een lust voor het oog, vanuit elke hoek. Ontstaan vanuit een karakteristiek ontwerp, dat niet alleen perfect past bij het interieur; het is dé blikvanger van de living.

BloxX is een uniek design, waarin de artistieke hand van Bob Manders en het hoogwaardige vakwerk van Culimaat duidelijk zichtbaar zijn. De architect heeft een passie voor innovatie en werkt vrijwel uitsluitend met natuurlijke materialen. Evenals Culimaat. Dat is te zien aan het gebruik van materialen, waaronder het marmeren blad en het hoogwaardige hout. En het zwevende kookeiland, uitgevoerd op een stalen frame.

Ook het gebruiksgemak was een belangrijke factor bij de totstandkoming van deze keuken. Aan het uiteinde van het kookeiland is een plek waar het hele gezin gezellig kan zitten. De chique bar met ledverlichting – ook een wens van de klant – is weggewerkt in de nis, achter een lederen achterwand. Bovendien is de keuken van alle gemakken voorzien met state-of-the-artapparatuur, verscholen achter draaischuifdeuren. Hiermee overtreft BloxX elke verwachting; ook als het op koken aankomt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Blaricum
  • Projecttitel De BloxX
  • Projectarchitect(en) Bob Manders
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 28-08-2015
  • Definitief ontwerp 28-08-2015
  • Aanvang bouw 02-09-2015
  • Oplevering 28-08-2015
  • Ontwerpbureau Culimaat
Reageer op dit artikel