Project

Beschermd wonen te Papendrecht

Geen categorie

Binnen het plan Oostpolder fase 4 is Schippers Architecten BNA gevraagd een woonvoorziening te ontwerpen voor (jong)volwassenen met een autistisch spectrum stoornis.
Het betreft een voor hen nieuwe wijze van begeleid wonen, waarbij zij getraind zullen worden om uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

Beschermd wonen te Papendrecht

 

 

 

Aangezien het een specifieke benadering vereist zijn de aspirant bewoners en het begeleidende team gevraagd mee te denken over hun toekomstige huisvesting d.m.v. diverse bijeenkomsten en workshops. Dit heeft geleid tot drie zelfstandig functionerende delen met elk een eigen mate van begeleiding en wijze van bewoning. Om tot een warme, vriendelijke woonomgeving te komen is het kleurgebruik en de materiaalvoering afgestemd op de wensen van de gebruikers.

Beschermd Wonen Papendrecht. Foto Piet Mes

De architectuur van het gebouw sluit aan op de omringende eveneens door Schippers Architecten ontworpen woningen. De hoek van het gebouw aan het water is een sterk aanwezig element in de buurt, terwijl de aansluiting met de nabij gelegen woningen meer bescheiden vormgegeven is. Door deze opzet vormt de huisvesting voor de (jong)volwassenen een logische eenheid met de omringende wijk.

Interieur Beschermd Wonen Papendrecht. Foto Piet Mes

 

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Papendrecht
  • Projecttitel Beschermd wonen te Papendrecht
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 19-04-2013
  • Opdrachtgever Yulius in samenwerking met Woonkracht 10 en VORM Ontwikkeling BV
  • Ontwerpbureau Schippers Archtiecten BNA
Reageer op dit artikel