Project

Barn Living Aalten door Bureau Fraai

Geen categorie

Deze ‘jaren 50’ boerderijwoning is door Bureau Fraai geheel gerenoveerd en tevens uitgebreid door de bestaande oude schuur naast het woonhuis te verlengen met een eigentijdse uitbouw. Met het ontwerp van deze uitbouw heeft de architect een harmonische relatie proberen te realiseren tussen heden en verleden.

Barn Living Aalten door Bureau Fraai

 

De jonge familie wonend in deze 50-er jaren boerderijwoning in het oosten van Nederland had de wens het gedateerde interieur te renoveren, uit te breiden en tegelijkertijd de relatie met de prachtige omgeving te versterken.

Bureau Fraai heeft daarop de wanden op de begane grond waar mogelijk verwijderd en deze ruimte verbonden met een ruime uitbouw. Hierdoor is een sterke visuele relatie met de grote tuin ontstaan.

  

Voor de uitbreiding besloot de architect de bestaande oude schuur te verlengen. Terwijl deze schuur gebouwd was met bakstenen en keramische dakpannen is voor de uitbreiding gekozen voor zwart gepatineerd titaanzink met verborgen zwart aluminium kozijnen. Deze stoere moderne uitstraling heeft een sterk contrast met de lichte binnenruimte met houten schaarspanten die juist weer refereren naar historische Nederlandse kapconstructies.

Door dit schaarspant in de voorgevel ook te gebruiken als raamkozijn lijken alle grenzen tussen binnen en buiten te vervagen.

Tekst: Bureau Fraai 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Aalten
  • Projecttitel Barn Living Aalten door Bureau Fraai
  • Projectarchitect(en) Rikjan Scholten, Daniel Aw
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 42m2 aanbouw, 195m2 totaal
  • Aanvang bouw 01-06-2016
  • Oplevering 01-03-2015
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau Bureau Fraai
Reageer op dit artikel