Project

ARC17 Interieur: CUVO Uitvaartcentrum Haagse Duinen – KOW

Interieur

Natuurlijke materialen zijn bepalend voor de rustige uitstraling van het vernieuwde Uitvaartcentrum Haagse Duinen. Naar ontwerp van KOW en Blink interieurarchitecten is het bestaande jaren tachtig pand deels gesloopt en deels gerenoveerd. Ook het terrein is opnieuw ingericht, met onder meer een overdekte rondgang langs de tuin.

ARC17 Interieur: CUVO Uitvaartcentrum Haagse Duinen – KOW
foto KOW

Motivatie ARC17 Interieur Award

“Afscheid nemen in het verlengde van de natuur. Dit concept is leidend geweest in het ontwerp van de Haagse Duinen. Een vernieuwd uitvaartcentrum in perfecte harmonie met het fraaie landschap.”

“Naar een ontwerp van KOW Architecten en Blink interieurarchitecten is het bestaande pand uit de jaren tachtig pand deels gesloopt, gerenoveerd en uitgebreid met een aula en een crematorium. Ook het terrein is opnieuw ingericht, met onder meer een overdekte omgang langs de tuin naar het crematorium.”

“De gekozen kleuren en materialen geven het gebouw een natuurlijke uitstraling, die naar binnen toe wordt doorgezet. Hoge plafonds, veel glas en hout en de zachte tinten van het meubilair omarmen de bezoeker. De gelamineerde houten constructie met een consequent doorgevoerde vlakverdeling versterkt de ruimtelijke beleving en geeft rust.”

“De indrukwekkende aula is ruim, licht en aangenaam door de zes meter hoge glazen gevel met uitzicht op de waterpartij en de monumentale bomen. Het landschap gaat hier over in het interieur met lange banken van natuurlijke materialen en lichte pastel tinten. De aula biedt plaats aan 400 bezoekers. Grotere uitvaartdiensten zijn mogelijk door de verdiepingshoge deuren naar de ontvangstruimte te openen.”

“Behalve een natuurlijke uitstraling speelt ook duurzaamheid een rol bij het ontwerp. Het rouwcentrum Haagse Duinen wordt duurzaam verwarmd door gebruikt te maken van de warmte die vrijkomt bij het crematieproces.”

Bekijk hier het project

Ontwerp en realisatie

Reageer op dit artikel