Project

ARC16: Boring Collection – Space Encounters

Geen categorie

Europese wetgeving legt de vorm en functionaliteit van kantoormeubilair voor een groot deel vast. Daarom is de keuze in kantoormeubelen beperkt. Wie dieper in de buidel tast, vindt vast een schappelijker model, en wie nog meer betaalt zal zelfs mooie stoelen vinden. Maar de meeste kantoren zullen het moeten doen met bekleding in harde kleuren en veel praktisch zwart plastic.

ARC16: Boring Collection – Space Encounters

 

Maar mooiere meubels maken zal altijd leiden tot een compromis, of het wordt onbetaalbaar. En dus besloot Space Encounters: de aandacht moet weg van het meubilair. Naar andere dingen. Dat betekent dat het meubilair zichzelf moet wegcijferen. Een geheel nieuw ontwerp was niet nodig, want alle onderdelen lagen al klaar, gecertificeerd en wel. De architecten hebben enkel de optelsom bepaald en pasten alleen het noodzakelijke toe. Zo kwamen zij uit op archetypische vormen, in de meest bescheiden kleur: zachtgrijs.

Dat is Boring Collection. Ingetogen meubilair, zonder opsmuk, zonder pretenties. De tagline: because it’s not about furniture.

Niet onbelangrijk: Boring Collection wordt aangeboden tegen concurrerende prijzen. De lijn bestaat uit een EN genormeerde bureaustoel, een bezoekersstoel, overspraakschot, een lage en hoge kast en vier types bureaus, waaronder een zit-sta model. Daarnaast is er een Boring prullenbak en een klok die, zoals het een echte kantoorklok betaamt, enkel de cijfers voor het verlossende tijdstip draagt.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ARC16: Boring Collection - Space Encounters
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 15-09-2016
  • Oplevering 11-04-2016
  • Opdrachtgever Lensvelt contract furniture
Reageer op dit artikel