Monografie Stedenbouw

Ieder kwartaal introduceren we drie monografieën (digitaal). Alle monografieën, die circa 60 pagina’s tellen, zijn gratis toegankelijk voor (proef) abonnees van de Architect. 

Abonnees van de Architect krijgen gratis online toegang tot de monografie. Klik hieronder op de verschenen monografieën. 
Geen abonnee? Lees de Architect magazine (print en/of digitaal) en alle monografieën. Bekijk hier de mogelijkheden >

Verschenen monografieën

Stadsparken – juni 2019

Goede stadsparken zijn geliefd bij de meest uiteenlopende groepen van de bevolking. Zij gebruiken deze parken elk op geheel eigen wijze en brengen er hun tijd naast elkaar door. Stadsparken staan open voor uiteenlopend gebruik en een hoge intensiteit hebben. Lees en bekijk de volgende ontwikkelde stadsparken: Superkilen in Kopenhagen, Biblioteca degli Alberi in Milaan, Domino Park in Brooklyn, Maximapark in Utrceht en Rectory Farm in Londen.

Jo Coenen – maart 2019 

Jo Coenen is een van de meest succesvolle stedenbouwkundige ontwerpers van deze tijd. Tot de bekendste plannen van zijn bureau behoren de Vaillantlaan in de Haagse Schilderswijk, het KNSM-eiland in Amsterdam, Ceramique in Maastricht, Centrum Zuid Tilburg en Smalle Haven Eindhoven. Einde vorig jaar leverde hij in Utrecht de eerste fase van het Leidsche Rijn Centrumplan op. Centraal in al deze plannen staat de kwaliteit van de stedelijke ruimte. Coenen toont zich nadrukkelijk een regisseur die in het proces van stedelijke transformatie de samenhang tussen stedenbouw en architectuur opzoekt en bewaakt.

In deze monografie vind je naast een selectie van de belangrijkste plannen, een inleiding op zijn werk en een interview met Jo Coenen. Ruim 60 pagina’s inspiratie!

Abonnees van de Architect krijgen gratis online toegang tot de monografie. Lees, luister en bekijk >
Geen abonnee? Lees de Architect magazine (print en/of digitaal) en alle monografieën. Bekijk hier de mogelijkheden >

 

 

Bekijk ook onze andere monografieën