ARC24: Booking.com Campus, Amsterdam - HofmanDujardin

Laten we elkaar ontmoeten in Toscane, koffie drinken in Panama City of vergaderen in de Serengeti! Dit is allemaal mogelijk in de innovatieve stedelijke campus van Booking.com, die haar deuren heeft geopend in Amsterdam. Een unieke samenwerking van interieurarchitecten en ontwerpbureaus heeft geresulteerd in een inclusieve werkplek voor meer dan 6.500 werknemers. De werkomgeving van Booking.com biedt een verrassende verscheidenheid aan ruimtes om medewerkers te verbinden.

Toelichting HofmanDujardin | Beeld Matthijs van Roon

HofmanDujardin ontwierp als Lead Interior Architect een interieurmasterplan voor het 65.000 m² grote campusgebouw, terwijl het gebouw zelf is ontworpen door UNStudio. Het combineert het werk van internationale ontwerpbureaus Linehouse Design, i29, Studio Modijefsky, CBRE Design, UNStudio, HofmanDujardin, Powerplant, Mijksenaar, MOSS, Scholten & Baijings en Studio Rublek. Samen creëerden zij een inspirerende en diverse omgeving, die de internationale medewerkers uitnodigt om te ontdekken.

Het interieur masterplan 'Booking Home' creëert een thuis voor alle werknemers. Vanuit het idee dat elke plek op de wereld iemands thuis is, en elk gevoel van thuis anders, ontwikkelde HofmanDujardin dit masterplan dat diversiteit omarmt. Ze definieerden uitgangspunten en moodboards voor unieke thema gebieden. Verschillende bureaus werden uitgenodigd om deelgebieden te ontwerpen. Ontwerpers voor groen, verlichting, bewegwijzering, graphics en tapijt, en F&B creëren eenheid in het geheel.

Beeld Matthijs van Roon
Beeld Matthijs van Roon

Bekroond met een BREEAM Excellent certificaat, is de campus bewezen duurzaam. In de materiaalselectie zijn leveranciers uitgedaagd duurzame producten te bieden. Sommige ervan, zoals de tapijten, zijn speciaal voor het project ontwikkeld. Door secure inventarisatie en selectie heeft bovendien bijna al het bestaande meubilair van Booking.com weer een plek gekregen, zonder dat eenheid ontbreekt. Het pand is uitgerust met diverse meetapparatuur die het gebruik slim afstemt op bezetting en behoeften.

Even belangrijk is de heldere ruimtelijke strategie die een flexibel maatpak biedt voor de gebruiker. De reis door het gebouw is samen met alle ontwerpers zo divers gemaakt dat er echt unieke plekken ontstaan. Het werkplekconcept door HofmanDujardin en CBRE kent juist een herkenbare stempel, die groei of krimp van afdelingen zonder verbouwingen kan opgevangen. De kantoorvloeren bieden verschillende niveaus van concentratie, van teams tot individu. Het ondersteunt hybride werken in vele vormen.

Beeld Matthijs van Roon
Beeld Matthijs van Roon

Fysiek en mentaal welzijn is essentieel. Om los te komen van het scherm telt de campus 28 'micro-holidays, elk met een thema, zoals New York City of Griekse eilanden. Hier vind je de pantry’s met zitjes en open en gesloten vergaderplekken, om te samenwerken, gedachten te resetten en creativiteit te stimuleren. Vakantiefoto’s van werknemers herinneren aan reizen en maken ze betrokken bij het gebouw. Van groen en verlichting tot beweging en food & beverage staat gezondheid op nummer een.

Vanaf de fietsenstalling, de entree, de drie unieke restaurants tot aan de hoogste vloeren en het dakterras, biedt de Booking.com campus een inclusieve reis die is ontworpen om mensen te verbinden. Een echte bestemming met een rijke diversiteit aan ruimtes die een levendige, inclusieve gemeenschap stimuleert. Gevuld met weelderige planten en bekroond met een BREEAM excellent-certificaat, een koploper is op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Een nieuw thuis in het hart van Amsterdam.

Booking.com-Campus

Download

De redactie van de Architect selecteert elke dag het belangrijkste nieuws. Heb je nieuws dat misschien voor ons interessant is? Mail dan naar redactiedearchitect@vmnmedia.nl.