ARC24: Bubka, Antwerpen - Dries Otten

Dries Otten maakte het ontwerp van het interieur van een kantoor voor ethisch reclamebureau Bubka met duurzame insteek.

Toelichting Dries Otten | Beeld Kaatje Verschoren

Het ontwerp houdt rekening met dwingende architectuur en het uitgebreide eisenpakket van de opdrachtgever.

Het kantoor bevindt zich in de helft van een cirkelsegmentvormig gebouw. Rekening houdend met de uitgesproken vorm van de architectuur werd het interieur gepositioneerd. De invulling werd volgens een schuine as, gericht naar het middelpunt van de cirkel, geplaatst. De verschillende afdelingen (creatives en accounts) worden gescheiden door het ruimtelijk positioneren in stroken van de afgesloten bureauruimtes (voor de vennoten) en vergaderzaal.

Beeld Kaatje Verschoren
Beeld Kaatje Verschoren

Maximaal hergebruik van bestaande materialen na opmaken van een inventaris, zoals oude bureaubladen en los meubilair. Verwijderen van systeemplafond om ruimtelijkheid te creëren. Invulling opgevat als verhuisbaar meubilair uitgevoerd in ondermeer laminaat op mdf, Finsa Spruce, lakwerk op multiplex… Makkelijke vervangbare tapijttegels met akoestische meerwaarde.

Recuperatie van oude bureaubladen van vorige kantooropstelling en hergebruik oude binnendeuren. De gesloten units zijn opgebouwd uit houten structuur afgewerkt met clickwall en geconcipieerd zodat ze makkelijk verhuisbaar zijn. Tapijttegel met 65% gerecyclede inhoud. Hergebruik van los meubilair; stoelen, bureaustoelen, tafels werden tweedehands aangekocht.

Beeld Kaatje Verschoren
Beeld Kaatje Verschoren

Er werd ingezet op ruimtelijke zonering, akoestische beleving, huiselijkheid en duurzaamheid.

Overzicht functies: af te sluiten vergaderzaal, telefooncel, drie afsluitbare bureauruimtes, bureauzone creatives, bureauzone accounts, twee halfopen bureauruimtes, keuken met gemeenschappelijke eetruimte en serverlokaal.

Beeld Kaatje Verschoren
Beeld Kaatje Verschoren

De redactie van de Architect selecteert elke dag het belangrijkste nieuws. Heb je nieuws dat misschien voor ons interessant is? Mail dan naar redactiedearchitect@vmnmedia.nl.