Aankomst

Slow Down House, Westerbork - Mannen in de ruimte

Het Slow Down House bevindt zich in de landelijke omgeving van het Drentse Westerbork, aan de rand van een klein uitbreidingsplan met uitzicht op de velden en een bosrand. De bewoners werken beiden in de gezondheidszorg en hebben wisselende dienstroosters. Hun wens was een energiezuinige, levensloopbestendige woning waarin ze tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    particulier

  • Ontwerpbureau

    Mannen in de ruimte

  • Projectarchitect(en)

    ir. Pieter van het Kaar en ir. Maarten Konijn

  • Oplevering

    april 2021

  • Programma

    Vrijstaande woning met bijgebouw

  • Adviseur constructie

    Step Engineering, Emmen

  • Aannemer

    Karsten Bouw, Daarlerveen

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    199

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    161

  • Bruto inhoud (m3)

    818

  • Netto inhoud (m3)

    654

  • Voorlopig ontwerp

    augustus 2019

  • Definitief ontwerp

    oktober 2019

  • Aanvang bouw

    april 2020