ARC21: Meetup 21 - VASD interieur & architectuur

Meetup 21 is een flexibel, multifunctioneel meubel dat een dynamisch element toevoegt aan een kantoor of publieke ruimte. Het is gemaakt voor het nieuwe werken, ontmoeten, inspireren en spelen anno 2021. De zachte bank, hogere bar en oplopende tribune bieden een prettige plek om neer te strijken met laptop en koffie, en zijn ook geschikt voor bijeenkomsten en presentaties - mét afstand als het moet.

Meetup 21 is gemaakt voor het kantoor van de BNA en BNI, ter vervanging van een kwart van de huidige werkplekken. Het is ontworpen als een flexibel gebouw dat aansluiting zoekt bij de doelgroep van architecten. Gemaakt in de piek van corona, anticipeert het op een situatie waarin men meer thuis werkt, maar elkaar toch zakelijk en privé wil treffen buiten de deur, in een minder statische setting.

Meetup 21, VASD Beeld Dennis Brandsma

Het meubel uit twee delen is zo ontworpen en gemaakt dat het gedemonteerd en hergebruikt kan worden op een andere plek. Het is gemaakt in opdracht van de BNA en BNI, maar komt ook heel goed tot zijn recht in andere contexten waar mensen samenkomen. Het is gemaakt van duurzame eco plywood platen, met een stoffering van wol, omdat dit een natuurlijke, slijtvaste vezel is.

Beide delen zijn opgebouwd uit een vurenhouten frame met ingelegde eco plywood platen met eikenfineer. Het frame is wit geschilderd (RAL 9001); het fineer is mat groengrijs (RAL 7033) gebeitst, zodat de nerven zichtbaar blijven. De zitting en rugleuning van de bank zijn gestoffeerd met Kvadrat Steelcut trio 2 kleur nummer 915, een groen-wit gemêleerde stof van 90 procent scheerwol en 10 procent nylon.

Meetup 21, VASD Beeld Dennis Brandsma

Fabricagemethoden

Het meubel is op basis van onze ontwerptekeningen in prefab delen door de meubelmaker aangeleverd en eenvoudig in elkaar gezet op locatie. De zitgedeeltes en rugleuning van de bank zijn gestoffeerd door de stoffeerder, deze zijn op locatie ingelegd in het frame.

Meetup 21 speelt met ontspanning en focus en geeft een boost aan het werkende en sociale leven; het nodigt uit tot samenkomen en bewegen. Het biedt ruimte aan een dynamisch gezelschap, maar je zit er ook goed als je alleen bent. Door de delen strategisch in de ruimte te plaatsen ontstaat een aantrekkelijke verblijfsplek, met een informele en toch kwalitatieve uitstraling.

Lees ook:

158-BNA-Uitvoeringstekening-1.pdf

Download

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.