ARC21: Life At Work - Studio Thijs Swinkels

Onderzoek om mijn opgebouwde studieschuld eerder af te betalen die ik opgebouwd heb met het nieuwe leenstelsel. De combinatie van wonen en werken in mijn werkplaats waardoor ik maar 1 keer huur moet betalen en daardoor geld overhoud om mijn studieschuld sneller af te lossen. De functie is een werkbank met alle gemakken voorzien, waar alle basisbehoeften voor een huis in verwerkt zitten.

Gestart met onderzoek naar wat ik nodig heb om zo minimaal mogelijk te leven. De nadruk ligt erg op de functionaliteit van het object.
Met de werkbank ga ik terug naar back to basic. Ik moet hierdoor op meerdere manieren rekening houden met de minimalistische manier van leven.

Gebruikte materialen

Het stalen frame is zo opgebouwd dat het volledig demotabel is. Dit zorgt er voor dat het makkelijk uit elkaar te halen is en daardoor ook goed vervoerd kan worden.

Eerst ben ik begonnen met het lassen van het frame en bijbehorende onderdelen. Daarna is het houtwerk erbij gekomen wat grotendeels is ontstaan op de maatvoering van het staalwerk.

Het is voor nu een eenmalige productie, gebaseerd op mijn behoefte in het dagelijks leven.

Bekijk het filmpje van het ontwerp

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.