Beeld Michel Kievits

Woonhuis Laren - Bedaux de Brouwer Architecten

In Laren is in lijn met de wens van de opdrachtgever een ‘nederzetting’ ontworpen. Het woonhuis is gelegen in een bosrijke omgeving en bestaat uit een tweetal volumes met een sheddak.

Het rechthoekige volume herbergt het slaapprogramma, terwijl het andere volume ruimte biedt aan de gemeenschappelijke woonfuncties, zoals de entree, de keuken, de woonkamer en de studeerkamer. Dit laatste volume is haakvormig en omarmt daarmee een intieme binnentuin. Tevens is onder dit volume een kelder gelegen waar een gastenverblijf zijn plek vindt.

Woonhuis Laren door Bedaux de Brouwer. Beeld Michel Kievits
Beeld Michel Kievits

De bijzondere configuratie voorziet een ruimtelijk spel van bijzondere plekken met verschillende hoogtes en oriëntatie. De gevel is vervaardigd van houten latten met een natuursteen plint. Het huis als geheel is op een betonnen sokkel geplaatst en toont zich ‘te gast’ in het bos.

Beeld Michel Kievits

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    particulier

  • Ontwerpbureau

    Bedaux de Brouwer Architecten, Goirle

  • Projectarchitect(en)

    Pieter Bedaux

  • Medewerkers

    Nick van Esch, Cees de Rooij

  • Oplevering

    maart 2020

  • Programma

    woonhuis

  • Adviseur constructie

    Goudstikker – de Vries B.V., ’s Hertogenbosch

  • Aannemer

    C. Mulckhuyse, Vinkeveen

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    286 m2

  • Voorlopig ontwerp

    2017

  • Definitief ontwerp

    2019

  • Aanvang bouw

    2019