Werkplek van de toekomst - Ontwerpprijsvraag van Lensvelt en de Architect
Ontwerp de werkplek van de toekomst

Werkplek van de toekomst - Ontwerpprijsvraag van Lensvelt en de Architect

Vandaag opent de inschrijving van de prijsvraag Werkplek van de toekomst. Je wordt uitgenodigd een idee of concept voor de werkplek van de toekomst in te sturen en dat te illustreren met behulp van beelden en tekeningen.

Thema van de prijsvraag

Kansrijke en innovatieve ideeën voor de werkplek van de toekomst: dat is het doel van de ontwerpprijsvraag. Werkplek van de toekomst

Door de coronacrisis staat het kantoor ter discussie. De betekenis ervan staat echter buiten kijf: ze blijft van belang voor samenwerking, uitwisseling, contacten. Tegelijkertijd wordt massaal vanuit huis en onderweg gewerkt.

Het doel van deze prijsvraag is om te komen met gedurfde,  praktische en realiseerbare voorstellen voor de werkplek op kantoor, thuis of onderweg, op korte of lange termijn.

Wat wordt van je gevraagd?

De inzending bestaat uit uit een idee of concept voor de werkplek van de toekomst, dat wordt geïllustreerd met behulp van beelden en tekeningen. Ze gaat vergezeld van een PDF met een toelichting waarin de zienswijze op de opgave wordt geschetst en in woord, beeld en tekeningen een indruk wordt gegeven van het idee of concept.

Wie kan meedoen?

De prijsvraag staat open voor ontwerpers. Iedere ontwerper kan meedoen door het insturen van een of meer ontwerpen. Daarbij kan worden samengewerkt met experts op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid of onderhoud.

Inzenden tot maandag 3 augustus 2020

Inzenden is mogelijk tot maandag 3 augustus 2020. Ga hiervoor naar de prijsvraagpagina

https://form.dearchitect.nl/de-architect-lensvelt

Bekendmaking van nominaties

De jury vergadert 27 augustus 2020 en selecteert uit de inzendingen vijf nominaties. Deze nominaties worden bekend gemaakt op de website van de Architect.

Prijsuitreiking op donderdag 24 september 2020

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 24 september in Amsterdam.

Jury Werkplek van de toekomst

De jury bestaat uit Harm Tilman (de Architect, voorzitter), Maarten Jamin (Spaces), Claudia Linders (Atelier Claudia Linders), Hans Lensvelt (Lensvelt) en Wim Pullen (Center for People and Buldings)

Lensvelt en de Architect

De ontwerpprijsvraag Werkplek van de toekomst is een initiatief van Lensvelt en de Architect

Harm Tilman (1954, Rotterdam) is auteur, docent, moderator en zelfstandig redacteur op het gebied van architectuur en stedenbouw. Tot 2021 was Harm hoofdredacteur van het de Architect. Daarvoor werkte hij o.a. als coördinator en docent stedenbouwkunde aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam.