Open call: ‘De Wacht-Ruimte’

Door de coronacrisis werden duizenden evenementen geannuleerd, en verloren evenveel cultuurwerkers hun banen, inkomsten en oude zekerheden. Ook voor de samenwerking tussen Nederland en België zijn de gevolgen groot. De grenzen tussen onze landen zijn gesloten en die toestand kan nog even duren.
Beeld Shutterstock

De huidige stilstand leidt echter ook tot nieuwe ideeën, inzichten, formats en projecten. Podcasts, online kunstverkoop, rondleidingen in musea via livestream, voorleessessies via skype, digitale leesclubs, … De voorbeelden zijn legio. Wanneer de muren van ons ‘kot’ op ons af beginnen te komen, blijken de mogelijkheden van technologie en digitale media grenzelozer dan ooit.

De Nederlandse Ambassade wil professionele kunstenaars, cultuurwerkers, filosofen, schrijvers, dichters, technologen, musici, filmmakers, beleidsmakers en historici uitnodigen om ook in deze tijden samen te werken. Daarom lanceren we een tijdelijke open call: ‘De Wacht-Ruimte’. Deze regeling stelt middelen ter beschikking voor Nederlands-Belgische partnerprojecten in tijden van COVID-19. Geïnteresseerden kunnen te allen tijde een aanvraag indienen via de website van de ambassade. De call eindigt op 31 augustus 2020. Ook de daaropvolgende Open Calls die de ambassade lanceert zullen worden aangepast zodat ze passen binnen de kaders van de door de overheid opgelegd maatregelen.

Meer informatie>>