Museum Arnhem en CASA presenteren CITY CINEMA animaties

Museum Arnhem en CASA presenteren in samenwerking met KloosterKino CITY CINEMA, een serie van korte animatiefilms over samenleven in de stad. Aanleiding hiervoor is zowel de expositie City Life.

Mensen en de Urbane Realiteit die vanwege de crisismaatregelen tot eind mei niet te bezichtigen is in De Kerk, als het CASA-jaarthema De Gedeelde Stad. Daarom trakteren Museum Arnhem en CASA iedere vrijdag om 12.00 uur op een animated short.

Credits film: Ghost Cell / dir. Antoine Delacharlery / FR / 2015 / 6’.

De eerste in deze reeks, vandaag gelanceerd, is Ghost Cell. De stad als organisme is een bekende metafoor; deze duistere Franse animatie toont Parijs als een lichaam met bloedbanen en cellen. Post-apocalyptisch en poëtisch tegelijkertijd, zeker in deze tijd. Een schitterende spookstad vol mensen verbonden met elkaar door spinrag. Hierna volgen korte animatiefilms over drukte, chaos, vervreemding en verveling, maar ook over schoonheid, verlangen en verbinding. Want uiteindelijk is de stad dat wat al zijn bewoners met elkaar delen.

Expositie City Life in De Kerk

CITY CINEMA is in samenwerking met CASA samengesteld naar aanleiding van de expositie City Life, gecureerd door Manon Braat. Internationale kunstenaars verbeelden uiteenlopende aspecten van en perspectieven op leven en overleven in de steeds groter wordende steden. De tijdelijke presentatieplek van Museum Arnhem De Kerk opent op woensdag 3 juni zijn deuren weer na een sluiting van bijna drie maanden door corona. Er worden maatregelen getroffen zodat bezoekers de expositie op een veilige manier kunnen bekijken. De tentoonstelling is verlengd tot en met 23 augustus. Kijk voor meer informatie op de website van Museum Arnhem.

De Gedeelde Stad

In het kader van het jaarthema De Gedeelde Stad richt het Arnhems architectuurcentrum CASA zich in 2020 op de stedelijke en sociale segregatie in Arnhem. Hierbij wil CASA niet alleen de uitdagingen en kansen op dat gebied in kaart brengen, maar ook de kloof voorbij op zoek naar wat de stad verbindt.

Ook CASA heeft alle publieke activiteiten af- of uitgesteld. CASA presenteert haar programma in digitale vorm via de website en via de sociale kanalen. Zo is de geannuleerde CASA-actueel Go West vertaald naar een filmtrilogie: Het Dorp, De Koepel & De Beek met projectpresentaties op locatie.

Bekijk de animaties ook via: de social media accounts van @CASAarnhem en @MuseumArnhem.